11 Ιούλιος 2014, 12:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Δεν θα συζητηθεί στη Βουλή το δημοψήφισμα για τη «μικρή» ΔΕΗ

  • Στην τελική ευθεία απόψε για την ψήφο εμπιστοσύνης

Απερρίφθη το αίτημα από το Α’ Θερινό Τμήμα

Ομόφωνα όχι στο αίτημα σύγκλισης της Ολομέλειας της Βουλής που θα συζητούσε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ είπε το Α’ Θερινό Τμήμα, σε μια διαδικασία, όμως, που απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παρόντες στη συζήτηση αλλά απόντες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έθεσαν το ζήτημα ότι οι υπογραφές του ΚΚΕ δεν μπορούν να αθροιστούν εφόσον η πρόταση του κόμματος αφορά όλους τους νόμους για τη ΔΕΗ και αυτούς που σχετίζονται με τη «μίνι» εκδοχή της. Με τον ίδιο τρόπο, δεν πέρασε και το αίτημα της ΔΗΜΑΡ που είχε ζητήσει να αθροιστούν οι υπογραφές της με αυτές της Χρυσής Αυγής ή με εκείνες του ΚΚΕ. 

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, το αίτημα για συζήτηση περί δημοψηφίσματος απορρίφθηκε καθώς δεν πληρούσε της προβλέψεις του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής.

Απόντες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ

Για διαδικασία παρωδία και για βαθιά αντιδημοκρατική συνταγματική εκτροπή έκαναν λόγο οι βουλευτές των τριών κομμάτων που απείχαν από τη διαδικασία. «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε νομιμοποιεί με τη παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παραδυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε από το περιστύλιο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίθεση Σταμάτη σε Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το μουτζούρη του αλλά όχι τη μουτζούρα του». Με αυτή την ατάκα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σχολίασε την αδυναμία, όπως είπε, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 120 υπογραφές.

«Δεδομένης της αδυναμίας συνάθροισης των υπογραφών του ΚΚΕ, δεν λέει ότι δεν θέλει τις υπογραφές της Χρυσής Αυγής», συνέχισε ο Δημήτρης Σταμάτης καταγγέλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση για μικροκομματική σκοπιμότητα και χρεώνοντας την με ήττα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr