11 Ιούλιος 2014, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Σαφάρι στο Ρέθυμνο για τη σύλληψη του Σήφη του κροκόδειλου

  • Κροκόδειλος άρπαξε 24χρονο μπροστά σε 15 ανθρώπους

Παγκόσμια τουριστική ατραξιόν

Φινάλε στις μέρες διασημότητας του κροκόδειλου που έχει αναστατώσει την Κρήτη θα επιχειρήσουν να βάλουν σήμερα οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Οι ώρες ελευθερίας του «Σήφη», όπως ονομάστηκε, είναι μετρημένες καθώς ξεκινούν οι προσπάθειες για τη περισυλλογή του.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν αναλάβει τον συντοντονισμό της επιχείρησης, οι πρώτες προσπάθειες θα γίνουν με τη τοποθέτηση στο φράγμα Ποταμών κλουβιών με δόλωμα κομμάτια κρέατος. Σε δεύτερη φάση, και εφόσον ο «Σήφης» πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες, θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το επιστημονικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς το συγκεκριμένο ερπετό κατόρθωσε να επιβιώσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλης Μαμαγκάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, μοναδικό στην Ευρώπη. Νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα για περισσότερο από έναν χρόνο.

Διάσημος και στο εξωτερικό

Ο πανικός που προκάλεσε ο Σήφης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχει περάσει απαρατήρητος από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του ελληνικού κροκόδειλου είναι στην εφημερίδα Guardian. Στο εκτενές ρεπορτάζ γίνεται λόγος για μια τουριστική ατραξιόν που έχει προκαλέσει ακόμα και αύξηση την πώληση... φουσκωτών κροκόδειλων!

Βέβαια, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δε συμμερίζονται όλοι τη χαρά της δημοσιότητας που απολαμβάνει το τεράστιο ερπετό. «Ο ανήσυχος δήμαρχος Ρεθύμνου αναφέρει ότι σε μια εποχή ρεκόρ από άποψη τουρισμού, με κόσμο από Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία, ο κροκόδειλος είναι ένας επισκέπτης που δε χρειάζεται η Κρήτη», λέει η Guardian.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:
Οι Σέρρες «απέναντι» στο Ρέθυμνο με τον δικό τους κροκόδειλο