10 Ιούλιος 2014, 13:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Αιματοκύλισμα στη Γάζα - Το Ισραήλ βομβαρδίζει την περιοχή

  • Αιματοκύλισμα στη Γάζα - Το Ισραήλ βομβαρδίζει την περιοχή

Πάνω από 70 νεκροί Παλαιστίνιοι μετά από τρεις ημέρες αεροπορικών επιδρομών

Σε τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας με τις ιατρικές πηγές να κάνουν λόγο για πάνω από 70 νεκρούς μέσα σε τρεις ημέρες στρατιωτικών επιθέσεων.

Τα ξημερώματα, στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων, προστέθηκαν οκτώ μέλη μιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Αρκετές ώρες πριν, σε επίθεση σε καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες όπου προβαλόταν ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Αργεντική και Ολλανδία, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν 15, όπως δήλωσε εκπρόσωπος  των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών. Προκειμένου να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους τραυματίες, η Αίγυπτος άνοιξε το σημείο διέλευσης της Ράφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, συνολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές εναντίον περισσότερων από 320 στόχων της Χαμάς. Από τη μεριά της η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων. Από αυτές, έξι ρουκέτες  έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα και επτά αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ.

«Η Γάζα είναι στη κόψη του ξυραφιού», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Μπαν Κι Μουν ο οποίος θα ενημερώσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας, καταδίκασε τις επιθέσεις με πυραύλους και κάλεσε το Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters