10 Ιούλιος 2014, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Καρδιοχειρουργός της Αθήνας συνελήφθη με φακελάκι

  • Καρδιοχειρουργός της Αθήνας συνελήφθη με φακελάκι

Απαίτησε 500 ευρώ για επείγουσα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς εκβιάζοντας ότι  διαφορετικά θα έδινε εξιτήριο στον ασθενή

Βαθιά το χέρι στην τσέπη των ασθενών έβαζε  καρδιοχειρουργός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με «φακελάκι» ύψους 500 ευρώ ώστε να πραγματοποιήσει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς «by pass».
 
Ο 59χρονος γιατρός που είναι και Διευθυντής Τμήματος, απαίτησε αρχικά από τους συγγενείς του ασθενούς που νοσηλευόταν με έμφραγμα το ποσό των 1.500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην επέμβαση η οποία κρίθηκε ότι απαιτούνταν άμεσα. Σύμφωνα με τη καταγγελία που έφτασε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τελικά το ποσό έπεσε στα 500 ευρώ ή σε διαφορετική περίπτωση θα έδινε εξιτήριο στον ασθενή.

Κατά τη σύλληψη του καρδιοχειρουργού εκτός από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του παρέδωσε συγγενής του ασθενούς, βρέθηκε και έτερο «φακελάκι» με 355 ευρώ αλλά και χειρόγραφες λίστες με ονόματα γιατρών και υπαλλήλων του νοσοκομείου τα οποία αντιστοιχούσαν σε διάφορα ποσά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός τον Μάιο, απαίτησε από άλλον νοσηλευόμενο ποσό 1.500 έως 2.000 ευρώ για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά και εαν πρόκειται για κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα,  εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr