16 Ιούνιος 2014, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:08

3 ημέρες γεμάτες Πόντο με πολλές εκπλήξεις - Όσα έγιναν στο 2ο Ποντιακό Πανηγύρι Νικαίας

  • 3 ημέρες γεμάτες Πόντο με πολλές εκπλήξεις - Όσα έγιναν στο 2ο Ποντιακό Πανηγύρι Νικαίας

Με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης θα πρέπει να αποχαιρέτισε τον κόσμο που τίμησε την πρόσκλησή της στο 2ο Ποντιακό Πανηγύρι, η Ένωση Ποντίων-Κορυδαλλού. Γιατί ολοκλήρωσε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής, τρεις μέρες όμορφες, γεμάτες μουσική και χορό, δίνοντας σε όλους μια εξαιρετική ευκαιρία για συναντήσεις με φίλους, την κοινή ρίζα και την παράδοση.

Ο χώρος δίπλα από το Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας, όπου είχε στηθεί η τεράστια εξέδρα, άρχισε από νωρίς να γεμίζει από μέλη και φίλους του Πόντου. Η δυνατή βροχή, το απόγευμα, προκάλεσε μιαν αναστάτωση αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό να κάμψει την ορμή των παρευρισκομένων.

Το πρόγραμμα άρχισε με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, που επί τέσσερεις ημέρες φιλοξενείτο στο Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Νίκαια προσελκύοντας πλήθος πιστών.

Η γιορτή ξεκίνησε με χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Κρητών άνοιξε το πρόγραμμα σκορπώντας στην ατμόσφαιρα την αύρα από τη λεβεντιά του νησιού. Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Αργοναύται- Κομνηνοί που έσειε με τα πατήματά του όλον τον χώρο γύρω από το θέατρο. Τη σκυτάλη πήρε μετά το χορευτικό τμήμα Νάιρι του Αρμενικού Πολιτιστικού Σωματείου Χαμασκαΐν με ήχους της Αρμενίας. Στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμά του με θέρμη το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός» και το πρόγραμμα έκλεισαν οι χορευτές της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού. Της οικοδέσποινας…

Μετά τους χορούς επί σκηνής, άρχισαν οι χοροί κάτω από αυτήν… Η μουσική και η ζωή που εκπέμπει η παράδοση των Ποντίων, αγκάλιασε όλον τον κόσμο χάρη στη συνεισφορά θαυμάσιων καλλιτεχνών.

Ματθαίος Τσαχουρίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Πέλλα Νικολαΐδου, Θανάσης Τσολερίδης, Χριστόφορος Κοσμίδης, Δημήτρης Κοσμίδης, Απόγονοι του Πόντου, Αφοί Κανονίδη… ήταν όλοι εκεί προσφέροντας στον κόσμο τη χαρά του γλεντιού με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και νεώτερα, σε ποντιακούς ρυθμούς.

Έκπληξη της βραδιάς, ο αγαπητός τραγουδιστής Χρήστος Χολίδης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και με συνοδεία το Ματθαίο Τσαχουρίδη τραγούδησε ποντιακά τραγούδια. Την εκδήλωση παρουσίασαν η Δέσποινα Σωτηροπούλου και ο Γεώργιος Χατζηελευθερίου.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον κόσμο χορτασμένο από ένα «γεμάτο» ψυχαγωγικό τριήμερο. Ευχή όλων: Καλή αντάμωση στο 3ο Ποντιακό Πανηγύρι. 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery