21 Μάρτιος 2014, 16:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Χαψιάδη

  • Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Χαψιάδη

Ένας αλήτης άγγελος είναι ο τίτλος του βιβλίου του Λευτέρη Χαψιάδη και είναι αφιερωμένο στο ελληνικό τραγούδι.

Η διοργάνωση της παρουσίασης έιγνε από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με την υποστήριξη του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. 

Μια εξαιρετική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου – 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό) στην παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη με τίτλο «Ένας αλήτης άγγελος – μυθιστόρημα για το ελληνικό τραγούδι». 

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία για μια πρώτη συνεργασία μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και του συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» στο πλαίσιο ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, όπου οι πολιτιστικοί φορείς συνδέονται και συνεργάζονται με τα σχολεία. 

Την εκδήλωσαν χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Πρόεδρος της Παναγίας Σουμελά Άρης Κασιμίδης και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού).Το βιβλίο παρουσίασε η ζωγράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Αμπερίδου, με ζωντάνια και αμεσότητα, και με συνεχή διάλογο με τον Λευτέρη Χαψιάδη και τα μουσικά σχήματα. Ο Λευτέρης Χαψιάδης εντυπωσίασε με την απλότητά του και το γλαφυρό τρόπο με τον οποίο περιέγραψε σημαντικές στιγμές της διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, με τη συνάντησή του με κορυφαίους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.α.  

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο αξίζουν στα παιδιά και τους δασκάλους του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για την εξαιρετική απόδοση των λαϊκών τραγουδιών «Πρόσφυγες», «Εσύ μονάχα», «Κάποια κάπου κάποτε», «Ευτυχώς στη ζωή», «Φαντασία μου πλανεύτρα» και «Πως μπορεί» σε στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη. Οι συντελεστές της ορχήστρας από το Μουσικό Σχολείο ήταν: Μπουζούκι: Σαραγατσής Βαγγέλης, Κιθάρα: Σαρκατζής Χρήστος, Μπουζούκι: Μαρούλας Χριστόφορος, Μπουζούκι: Ρουμπακιάς Βασίλης, Πιάνο: Σακκούλας Παναγιώτης. 

Στο τραγούδι: Σοφία Καρασαρίδου, Γιώργος Γκούνας. Στο τραγούδι συνεργάστηκαν επίσης ο Τάσος Καζαντζίδης και ο Θέμης Μωυσίδης.

Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχαν ο Νικόλαος Ξάφης και ο Βαγγέλης Σαραγατσής

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο αξίζουν επίσης στην χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» για την πολύ όμορφη απόδοση των Ποντιακών τραγουδιών «Σουμέλα λεν την Παναγιά», «Χαψία», «Κορτσόπον Λάλμε» και «Η Κόρ Επήεν σο Παρχάρ», που γέμισαν την αίθουσα με τα παραδοσιακά ηχοχρώματα της πατρίδας του Πόντου.

Συμμετείχε 25μελής χορωδία.   

Χοράρχης ήταν ο Γιάννης Τοπαλίδης και στην Ποντιακή Λύρα ο Κώστας Κασιμίδης. 

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολιτιστικό γεγονός εντελώς διαφορετικό από τα καθιερωμένα.

Επίσης ευχαριστούν τα τοπικά ΜΜΕ για την βοήθειά τους στην δημοσιοποίηση της εκδήλωσης.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου...

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

Gallery