15 Μάρτιος 2014, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Η ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το μέλλον του Ελληνισμού

  • ΔΙΣΥΠΕ: Να θέσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.) για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το μέλλον του Ελληνισμού

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το μέλλον του Ελληνισμού στην περιοχή.

Σε έναν τόπο που η ελληνική παρουσία μετράει πολλούς αιώνες, σε έναν τόπο όπου μεγαλούργησαν και διέπρεψαν οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για το μέλλον τους και να ζητήσουμε το σεβασμό της ιστορίας αιώνων στην περιοχή.

Με ικανοποίηση είδαμε αυτό το διάστημα την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το ελληνικό στοιχείο.

Η τροπή που πήραν οι εξελίξεις δικαιολογούν την ανησυχία μας και επιβάλλουν μια συνεχή επαγρύπνηση από το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών για προάσπιση της ασφάλειας, των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων στην περιοχή. Σε καμία περίπτωση τα όποια συμφέροντα δεν υπερβαίνουν την ανθρώπινη ζωή. Ο διάλογος και η πολιτική λύση αποτελούν τη μόνη διέξοδο στα δήθεν αδιέξοδα.

Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες της Ουκρανίας ότι παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και ότι είμαστε δίπλα τους με όλες τις δυνάμεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος
Παρχαρίδης Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνιάδης Ιωάννης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr