12 Μάρτιος 2014, 10:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Ο αγώνας της Ένωσης Ποντίων Πετιστερίου να μείνει ζωντανός ο Ποντιακός Πολιτισμός

  • Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου στην γιορτή για τα 80 χρόνια της πόλης! Φωτογραφίες

Ο αγώνας της Ένωσης Ποντίων Πετιστερίου να μείνει ζωντανός ο Ποντιακός Πολιτισμός

Η Ενωση Ποντίων Περιστερίου ιδρύθηκε το 1989 μέχρι σήμερα αναπτύσσει πολυσχιδή, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα, για την ενίσχυση της προσπάθειας όλων των Ποντίων, που αποβλέπει στο να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας, η ιστορία, η παράδοση και η λαογραφία του Πόντου στο πέρασμα των αιώνων.

Ο σκοπός μας είναι η διατήρηση των ηθών και εθίμων του Πόντου.

Σημειώνουμε ότι, για τη διάδοση του Ποντιακού χορού, υπάρχουν και λειτουργούν τα ανάλογα τμήματα, πλαισιωμένα με μαθητές και ενήλικες. Το μεικτό χορευτικό μας συγκρότημα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, είναι ένα από τα αξιολογότερα του Ποντιακού χώρου με επιτυχημένες εμφανίσεις στο εσωτερικό.

Τα μέλη της Ένωσης και του Διοικητικού Συμβουλίου που ανήκουμε στη τρίτη και τέταρτη γένια των Ποντίων, καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, ώστε αυτά τα ιερά και όσια της Ποντιακής μας φυλής, που κληρονομήσαμε από τους παππούδες και πατεράδες μας, όχι μόνο να διαφυλάξουμε και διατηρήσουμε, αλλά και να το μεταδώσουμε από γενιά σε γενιά, με απώτερο σκοπό την προβολή και διάδοση του εν γένει Ποντιακού Στοιχείου.

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου βρίσκεται Θηβών 105 Περιστέρι (έναντι βενζινάδικου ΕΚΟ) και λειτουργεί κάθε Κυριακή 18.00-21.00.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr