19 Φεβρουάριος 2014, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:32

Εκδήλωση μνήμης στον Γεώργιο Αμαραντίδη, η πορεία ενός θρύλου στην αιωνιότητα

  • Εκδήλωση μνήμης στον Γεώργιο Αμαραντίδη, η πορεία ενός θρύλου στην αιωνιότητα

Ο Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες» θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη, έναν εκ των κορυφαίων της ποντιακής μουσικής παράδοσης, διοργάνωσε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, εκδήλωση προς τιμήν του. Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου.

Σε μία παλαιότερη προσπάθεια, να τιμήσουμε ανθρώπους δεύτερης γενιάς που πρόσφεραν στον ποντιακό χώρο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να έχουμε κοντά μας τον Γιώργο Αμαραντίδη. Ήταν Οκτώβριος του 2012. Η ασθένεια είχε ήδη προχωρήσει αρκετά, ώστε να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά μας.

Η εκδήλωση μνήμης με τίτλο, Γεώργιος Αμαραντίδης: Η πορεία ενός θρύλου στην αιωνιότητα“, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα Kameralamtskeller της πόλης μας, ήταν για εμάς μονόδρομος.

Κατ’αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Αμαραντίδη που μας έδωσε πράσινο φώς για να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση - αφιέρωμα.

Μονόδρομος ήταν όμως και η επιλογή μας, ότι αφορούσε τους καλεσμένους μας, οι οποίοι με τον τρόπο τους μας έδωσαν την καλύτερη εικόνα για τον ΧΥΜΟΥΛ (με υφέν πάνω απο το Χ). Για αυτό ένα θερμό ευχαριστώ ανήκει στον Στυλιανό Ιωαννίδη. Όχι μόνο για την επιμέλεια και την παρουσίαση, αλλά και για την άψογη συνεργασία, για να στηθεί αυτή η εκδήλωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ χρωστάμε επίσης στον Ηλία Υφαντίδη. Ο αυθεντικός τρόπος, με τον οποίο τραγούδησε και έπαιξε λύρα, μας ταξίδεψε και μας συγκίνησε.

Στο δεύτερο και μουσικό μέρος του αφιερώματος συνόδευσαν τον Ηλία Υφαντίδη τα παιδιά του συλλόγου μας, ο Παύλος Ιντζές στο τραγούδι, ο Κρίστιαν Γιαλαμάς στο τουλούμι και ο Ηλιας Φωτιαδης στο νταούλι, οι οποίοι έβαλαν την δική τους πινελιά στην εκδήλωση.

Αμέλια μας θα ήταν να μην ευχαριστήσουμε τον κ. Γεώργιο Καμπασακάλη της εφημέριδας Europolitis, όλους τους παρευρισκόμενους και αντιπρόσωπους των φιλικών ποντιακών σωματείων, τον ακούραστο φωτογράφο μας Παύλο Νικολαΐδη και εν τέλει τον χορηγό της εκδήλωσης, το ξενοδοχείο "Hotel am Kappelberg" και τον ιδιοκτήτη του κ. Κωνσταντίνο Γκουλιαμάνη, που μας στηρίζει και είναι συνέχεια στο πλευρό μας.

«Αϊλί εσέναν Χυμούλ' τ' ελάδ'-ι-σ' ετελέθεν,
όπως να γυρωκλώσ' ατό τ' εσόν το τέλος έρθεν»

Να είναι πάντα καλά, εκεί που είναι!

το Δ.Σ.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr