14 Φεβρουάριος 2014, 10:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:33

Η ΟΣΕΠΕ για το Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων

  • Η ΟΣΕΠΕ για το Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη εν όψει του συνεδρίου που διοργανώνει η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου με θέμα "Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων".

Ενημερώνουμε τα εξής:

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη είχε εκφράσει τις ανησυχίες της εδώ και καιρό στους διοργανωτές όσον αφορά τον αρχικό τίτλο του Συνεδρίου (Γενοκτονία ή Σφαγές, Genocide ou Massacres).

Προέβη μάλιστα σε επιστολή διαμαρτυρίας τεκμηριώνοντας τις απόψεις και ενστάσεις της.

Χαιρετίζουμε με χαρά την απόφαση των διοργανωτών να αλλαχτεί ο τίτλος σε "Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων" και δεν έχουμε κανέναν λόγο πλέον να αμφιβάλλουμε για τις καλές τους προθέσεις.

Χαιρετίζουμε με χαρά την απόφαση τους να διοργανώσουν ένα συνέδριο που θα αναπτύξει το θέμα των Γενοκτονιών μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, παίρνοντας ως αφετηρία την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας η οποία περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους που στοιχειοθετούν τον όρο "Γενοκτονία" για να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Τόσο τα θέματα όσο και οι προσωπικότητες των εισηγητών μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε ως προς την έκβαση του συνεδρίου.

Στηρίζουμε με πλήρη αίσθημα ευθύνης την παρουσία του κ. Θεοδόση Κυριακίδη ως εισηγητή ο οποίος και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μας.

Η Ομοσπονδία μας, με απόφαση του Δ.Σ. και της επιτροπής της για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας θα παραβρεθεί στο συνέδριο με εκπρόσωπο της τον κ. Λάμπρο Σαββίδη, μέλος της Επιτροπής, ως παρατηρητής και θα συντάξει έκθεση των πεπραγμένων του συνεδρίου.

Στη συνέχεια και άμεσα θα προβούμε όλοι μαζί με εκπροσώπους των συλλόγων μελών της ΟΣΕΠΕ, όπως αρμόζει στο συλλογικό όργανο που υπηρετούμε, σε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε μια αποτίμηση του συνεδρίου για να χαράξουμε όλοι μαζί ψύχραιμα και με Δημοκρατικές Διαδικασίες τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουμε.

Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας και χέρι χέρι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας οδηγήσουν στην Αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος μας, της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των προγώνων μας.

Η Ομοσπονδία ανήκει στους συλλόγους της, οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές.

Με αγάπη και εκτίμηση στο πρόσωπο όλων σας,

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ηλίας T. Μαυρίδης

O Γενικός Γραμματέας
Αναστάσιος Γ. Σιδηρόπουλος

Διαβάστε ακόμα:

Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων