22 Ιανουάριος 2014, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2019, 11:27

Λαζάνια με μανιτάρια και πουρέ

  • Λαζάνια με μανιτάρια και πουρέ

Το pontos-news.gr σας προτείνει μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. λαζάνια μακριά

Για τον πουρέ

  • 2 κιλά πατάτες
  • 250 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 1 αυγό

Για τα μανιτάρια

  • 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • χυμός ντομάτας
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ.
  2. Βράζουμε τις πατάτες και τις αλέθουμε σε πουρέ. Ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα μανιτάρια, αφού προηγουμένως τα ψιλοκόψουμε και τα αφήσουμε για 30΄ σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει για 20΄.
  4. Πάνω στα λαζάνια αδειάζουμε τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή σας όρεξη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr