17 Ιανουάριος 2014, 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:39

Κώστας Καλαϊτζίδης: Οφείλουμε σεβασμό στον Ποντιακό Ελληνισμό

  • Κώστας Καλαϊτζίδης: Οφείλουμε σεβασμό στον Ποντιακό Ελληνισμό
Την πλήρη στήριξη του αιτήματος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας για παραχώρηση χώρου όπου θα στεγαστούν οι σπάνιοι τόμοι της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου, εκφράζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης. - See more at: http://www.24oresimathia.gr/index.php/politiki/item/4931-k-kalaitzidis-kathikon-kai-sevasmos-ston-pontiako-ellinismo#sthash.i7OAme0E.dpuf

Κώστας Καλαϊτζίδης: Οφείλουμε σεβασμό στον Ποντιακό Ελληνισμό

Την πλήρη στήριξη του αιτήματος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας για παραχώρηση χώρου όπου θα στεγαστούν οι σπάνιοι τόμοι της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου αλλά και τα ιερά κειμήλια που μετέφεραν οι πρόγονοί μας κατά τον ξεριζωμό τους στη νέα τους πατρίδα, εκφράζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδη.

Στις 16 Ιανουαρίου 2014 έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φώτη Φανιάδη εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη του για το εγχείρημα αυτό. Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητέ μου πρόεδρε,
 
Έλαβα την επιστολή που μου κοινοποίησες, αναφορικά με το αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, προς την δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού, για την παραχώρηση του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας, ώστε να στεγαστεί εκεί ο παγκόσμιος πολιτιστικός θησαυρός των σπανίων τόμων της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου, αλλά και των κειμηλίων που αυτή τη στιγμή φυλάσσονται στο Μουσείο Μπενάκη, λόγω μη ύπαρξης ανάλογου χώρου στη Νάουσα.
 
Θεωρώ συγκινητική αυτή την προσπάθεια και την στηρίζω απόλυτα, ενώ θα φέρω το θέμα ενίσχυσης της συντήρησης των βιβλίων της Αργυρούπολης και της επιστροφής των κειμηλίων στη Νάουσα στο περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Αποτελεί καθήκον του δημάρχου Νάουσας κ. Αναστασίου Καραμπατζού, αλλά και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο να αποδεχθεί, αλλά και να συνδράμει στην υλοποίηση της πρότασης σας, όχι μόνο για λόγους τοπικής ανάπτυξης της οικονομίας του χειμαζόμενου δήμου, αφού είναι σίγουρο ότι τα εκθέματα θα προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο, αλλά και για λόγους σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό, που μεγαλούργησε στην Μητέρα-Πατρίδα, κουβαλώντας μαζί του, όχι πλούτη και
νοικοκυριά, αλλά βιβλία και κειμήλια.
 
Τα Ιερά και τα Όσια της φυλής μας.
 
Φυσικά αυτά τα βιβλία δεν είναι κληρονομιά μόνο των Ποντίων, αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού, ενώ αποτελούν  σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και επιστημονικής κοινότητας.
 
Παρακαλώ να δώσετε τα συγχαρητήρια μου στο διοικητικό σας συμβούλιο και να τους διαβεβαιώσετε ότι ο Κώστας Καλαϊτζίδης θα σταθεί ηθικά, αλλά και έμπρακτα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας, όπως το έχω κάνει άλλωστε και στο παρελθόν.
 
Με τιμή
Κώστας Καλαϊτζίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας ζητά στέγη για την Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης από τον Δήμο