9 Ιανουάριος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:40

Άρωμα Πόντου στην κοπή πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

  • Άρωμα Πόντου στην κοπή πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Με άρωμα Πόντου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, που πραγαματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014.

Χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτης, π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ», χάρισαν ξεχωριστή νότα στην τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού, εκπρόσωποι  τοπικών φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και Λάκης Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας και αντάλλαξαν μαζί τους ευχές για Καλή Χρονιά.

Τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε στους παρευρισκομένους η καθιερωμένη βασιλόπιτα και ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr