8 Οκτώβριος 2013, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:44

850.000 Πόντιοι δεν μπορεί να κάνουν λάθος! Χρόνια πολλά Pontos News!

  • 850.000 Πόντιοι δεν μπορεί να κάνουν λάθος! Χρόνια πολλά Pontos News!

-Πριν από ένα χρόνο ακριβώς στις 08 Οκτωβρίου 2012, ξεκίνησε την λειτουργία του το ειδησεογραφικό portal Pontos-News.Gr
-Τι είδαμε, τι ζήσαμε και ποιοι ήταν οι στόχοι μας
-850.000 Πόντιοι και Πόντιες εμπιστεύτηκαν το pontos-news.gr για την ενημέρωσή τους, με σχεδόν 2.000.000 αναγνώσεις τους τελευταίους 12 μήνες.
-Στα κορυφαία 700 ελληνικά και ξένα sites με επισκεψιμότητα στην Ελλάδα σύμφωνα με το alexa!
-Το Pontos-News μεγαλώνει και ωριμάζει. Τι αλλάζει και τι έρχεται προσεχώς...

Στις 8 Οκτωβρίου του 2012 "ανέπνευσε" τον αέρα του διαδικτύου, το Pontos-News.Gr, λίγες ημέρες πριν το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών χορών στο ΟΑΚΑ. Μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας, εξελίχθηκε ως το δημοφιλέστερο διαδικτυακό ενημερωτικό μέσο για τους Ποντίους.

Σκοπός της δημιουργίας του Pontos-News ήταν να δώσει έναν άλλο αέρα στην καθημερινή ενημέρωση των Ποντίων, με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, αλλά και με ειδήσεις κι άλλα ενδιαφέροντα νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, που πρωτίστως ενδιαφέρουν το συγκεκριμένο κοινό. Και τα κατάφερε χάρη στην δική σας στήριξη και αφοσίωση!

Η εμπιστοσύνη που δείξατε στο Pontos-News.Gr όλο αυτό το διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε έναν χρόνο να είναι το πρώτο Ποντιακό site που συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα 700 ελληνικά και ξένα sites με επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το alexa.com. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο περίπου 850.000 άνθρωποι(ως επί το πλείστον Ποντιακής καταγωγής) ενημερώθηκαν από το pontos-news.gr με συνολικές αναγνώσεις που αγγίζουν τα 2.000.000 σύμφωνα με το google analytics, ενώ η σελίδα του Pontos-News στο facebook αγκαλιάστηκε από σχεδόν 20.000 άτομα και τα βίντεο στο κανάλι του Youtube ξεπερνούν τις 165.000 προβολές.

Σας ενημερώσαμε έγκαιρα για όλες τις Ποντιακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο με συγκέντρωση των εκδηλώσεων σε δυναμικό χάρτη. Το Pontos-News μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας στήριξε ως χορηγός επικοινωνίας μεγάλες κοινωνικές, πολιτιστικές και επιμορφωτικές Ποντιακές εκδηλώσεις, με πιο πρόσφατες την παράσταση: "Κρήτη και Πόντος σμίξανε" στο Ηρώδειο και το "9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών" στην Θεσσαλονίκη.

Κάναμε εκτενείς αναφορές στην Γενοκτονία των Ποντίων και προώθηση της Διεθνούς αναγνώρισής της, κάτι για το οποίο παλεύουμε καθημερινά. Δημοσιεύσαμε όλα τα νέα των ποντιακών συλλόγων, ειδήσεις για τους ομογενείς και τους Πόντιους της Τουρκίας, τις εξελίξεις στον σημερινό Πόντο, τα νέα των Ποντίων αθλητών και ποντιακών ομάδων στην στήλη Αθλητικά, σχολιασμούς διασήμων με ποντιακή καταγωγή στην στήλη Lifestyle, πρωτότυπες και διαφορετικές ποντιακές συνταγές, για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και φυσικά καταγράψαμε όσο περισσότερα ποντιακά σωματεία μπορέσαμε σε έναν χάρτη. Με αποκλειστικές συνεντεύξεις, προβάλλουμε ανθρώπους που έχουν ποντιακή καταγωγή από όποιο χώρο κι αν προέρχονται.Και συνεχίζουμε!

Μια ακόμη καινοτομία του Pontos-News.Gr είναι η εφαρμογή του προγράμματος Στηρίζω Πόντο. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος «Στηρίζω Πόντο» αποτελεί μια προσπάθεια να αναδειχθούν όλες τις μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που διοικούνται από Πόντιους ή απασχολούν προσωπικό ποντιακής καταγωγής. Είναι αλήθεια ότι οι Πόντιοι βρίσκονται παντού. Εμείς τους βρήκαμε και τους αναδείξαμε με διάφορους τρόπους ώστε να τους γνωρίσετε και όλοι εσείς, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο εάν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον θα μπορέσουμε να βγούμε από την μάστιγα που ταλαιπωρεί την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή! To Pontos-News.Gr έχει έρθει για να μείνει και καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει σαν παιδί που έχει δίψα να γνωρίσει τον κόσμο, φέρνει κάποιες αλλαγές με νέες ενότητες και στήλες που θα έχουν το επίκεντρο σε όλους εσάς!

Προσεχώς:
-Δίνουμε βήμα στον κάθε Πόντιο και Πόντια και τους υπόλοιπους Μικρασιάτες, να πουν αυτό που θέλουν.
-Έρχονται τα Μαυροθαλασσόπουλα για τα μικρά Ποντιόπουλα.
-Το Στηρίζω Πόντο αποκτά την δική του στήλη με αφιερώματα σε επιχειρήσεις.
-Μας ζητήσατε Κρητικές συνταγές, έγινε!
-Σας έχουμε και ένα μεγάλο δώρο, κάντε υπομονή...
-Και πολλά ακόμη...

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι το Pontos-News.Gr αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς καμία ανάμειξη συλλόγων και τρίτων, ενώ το ιδιαίτερα υψηλό κόστος συντήρησής του, καλύπτεται από κεφάλαια των ιδιοκτητών και διαφημιστικά έσοδα. Ας θυμόμαστε λοιπόν, πως οι διαφημίσεις βοηθούν την δωρεάν ενημέρωσή μας από το pontos-news.gr, στις οποίες μάλιστα μπορεί να βρούμε πολύ χρήσιμες προσφορές.

Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντί σας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας υποσχόμαστε ότι με τη δική σας βοήθεια, θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

H ομάδα του Pontos-News.Gr