3 Οκτώβριος 2013, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων στο 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων στο 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων στο 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Θεσσαλονίκη

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) διοργανώνει το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο οποίο και φέτος θα συμμετέχει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 ώρα 18:30 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και είναι αφιερωμένη στο μεγάλο λαογράφο και ερευνητή της ποντιακής παράδοσης Στάθη Ευσταθιάδη. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων με θέρμη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας εκπροσωπώντας επάξια το νομό μας ως ο μόνος σύλλογος από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ο Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας θα παρουσιάσει με μια ομάδα πεντακοσίων χορευτών σε τέσσερις μεγάλους κύκλους τους παρακάτω χορούς : Ομάλ Καρς, Τικ Πάλτσαινας, Γέμουρα, Σερενίτσα και Κωνσταντίν Σάββας. Η αντιπροσωπευτική ομάδα των Τρικάλων παρακολούθησε ήδη πριν ξεκινήσει η χορευτική περίοδος τις δύο μεγάλες γενικές πρόβες που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας προκειμένου για τον καλλίτερο συντονισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η κορυφαία της Π.Ο.Ε., καθώς συμμετέχουν περίπου 2.000 χορευτές από 450 σωματεία από όλη της Ελλάδα.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Λένα Σαββίδου

Η Γραμματέας
Νόπη Παπαδοπούλου

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Τρικάλων
Δείτε τα στοιχεία της Λέσχης

Τμήμα συνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

5 Οκτ 2013: 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 2013