12 Σεπτέμβριος 2013, 11:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:06

Η νέα στέγη Ποντίων Πτολεμαΐδας στα πρότυπα του Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας

  • Η νέα στέγη Ποντίων Πτολεμαΐδας στα πρότυπα του Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας

Η νέα στέγη Ποντίων Πτολεμαΐδας στα πρότυπα του Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ανέγερση της στέγης του κτηρίου Προσφυγικού Ελληνισμού στην Πτολεμαΐδα, η οποία προορίζεται να στεγάσει τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας.

Το έργο «Κέντρο Διάσωσης και Ανάδειξης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής» ξεκίνησε να ανεγείρεται τον περασμένο Απρίλιο στην Πτολεμαΐδα, επί της οδού Αδύσσης (δίπλα στο κτήριο του ΕΒΕ και απέναντι από το Υδραγωγείο), σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον πρώην δήμο Πτολεμαΐδας.

Για την πρόοδο των εργασιών του έργου ενημερώθηκε την Παρασκευή ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Εορδαίας, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Σάββα Νικολιά, και διαπίστωσε ότι οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου.

Το έργο, προϋπολογισμού 2,1 εκατομμύρια ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών του ορίζεται σε 22 μήνες (η θεμελίωση έγινε τέλος Απριλίου 2013). Ο κ. Παναγιωτίδης μιλώντας στον «Π» εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία ότι «δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου ώστε να παραδοθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, ίσως και νωρίτερα, καθώς ο ανάδοχος έχει το απαιτούμενο προσωπικό αλλά και τη διάθεση να παραδοθεί όσο πιο έγκαιρα το έργο.»

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε επίσης ότι το κτήριο αυτό προβλέπεται να αποτελέσει ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έγινε στα πρότυπα του “Φροντιστηρίου” της Τραπεζούντας.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο θα έχει συνολικό εμβαδό 1.200 τ.μ.. και θα δώσει ουσιαστική ώθηση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. Συγκεκριμένα, θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο χώρο στον οποίο θα υπάρχει αμφιθέατρο με καμαρίνια για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων, ημιώροφο με βεστιάριο, γραφεία και αίθουσες αθλοπαιδιών, ενώ στο δεύτερο όροφο θα στεγαστεί η βιβλιοθήκη και η αίθουσα μνήμης που προγραμματίζει να δημιουργήσει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr