20 Αύγουστος 2013, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:12

Έντονες αντιδράσεις των Ποντίων για την στάση της ΠΟΕ στο ζήτημα του Μουσείου Κεμάλ

  • Έντονες αντιδράσεις των Ποντίων για την στάση της ΠΟΕ στο ζήτημα του Μουσείου Κεμάλ

Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες, μετά την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για τα εγκαίνια του Μουσείου Κεμάλ Αταττούρκ στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Αυγούστου 2013.

Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος αν και υπήρξε αρκετά καυστική, φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε τους Πόντιους. Πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι θα έπρεπε την ημέρα των εγκαινίων να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση από τα Ποντιακά Σωματεία της χώρας ώστε να αποτραπεί η διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Άλλοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν πρέπον τον ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που αντιπροσωπεύει όλα τα Ποντιακά σωματεία της Ελλάδας, να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και τον Υπουργό πολιτισμού τονίζοντας την αντίθεση τους για την ύπαρξη του Μουσείου αυτού.

Όλες οι απόψεις όμως συγκλίνουν στο γεγονός ότι το Μουσείο αυτό αποτελεί ύβρη στο πρόσωπο χιλιάδων Ποντίων που σφαγιάστηκαν από τον Κεμάλ Αταττούρκ και παρόλα αυτά δημιουργήθηκε ένα μουσείο προς τιμήν του. Γιατί; Για να θαυμάζουμε και να θυμόμαστε τις απάνθρωπες βιαιοπραγίες του συγκεκριμένου ανθρώπου εις βάρος τόσων λαών (Ελλήνων-Ποντίων, Αρμενίων);

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΕ για τα εγκαίνια του Μουσείου Κεμάλ Αταττούρκ