16 Αύγουστος 2013, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:13

Ξαναζωντάνεψε η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο!

  • Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά 2014 – Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά φέτος;

Ξαναζωντάνεψε η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο!

Συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια κυριάρχησαν στην Θεία Λειτουργία που για τέταρτη φορά τέλεσε στην Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συλλειτούργησε με τους Επισκόπους Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ και Μπροβαρί κ. Θεοδόσιο, από την Αυστραλία και την Ουκρανία αντίστοιχα, έχοντας κοντά τους εκατοντάδες προσκυνητές που έσπευσαν στο ιστορικό μοναστήρι να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Τη Θεία Λειτουργία που μετέδιδε η άλλοτε ΕΡΤ3 μεταδόθηκε μέσω του Hellas Sat με δαπάνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Σε μια συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμετέδωσαν το σήμα από την Τραπεζούντα μέσω του διαδικτυακού «αέρα» της ΕΡΤ όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Από την Τραπεζούντα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για την γιορτή της Παναγίας και ευχαρίστησε τις τουρκικές αρχές για την άδεια τους να τελεσθεί για μια ακόμη φορά η Θ. Λειτουργία σε αυτό το μεγάλο μνημείο που όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, θα ήθελε πολύ να το δει να επανδρώνεται με μια αδελφότητα, ώστε να λειτουργήσει εκ νέου ως Μονή.

Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Πανάγου

Πηγή: dogma.gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr