5 Αύγουστος 2013, 16:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:16

Δεκαπενταύγουστος με την ΕΡΤ3 στην Παναγία Σουμελά με την βοήθεια Ποντίων

  • Παναγία Σουμελά: Ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία στο Όρος Μελά της Τραπεζούντα

Δεκαπενταύγουστος με την ΕΡΤ3 στην Παναγία Σουμελά με την βοήθεια Ποντίων.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός πήρε πάνω του το βάρος της απευθείας τηλεοπτικής δορυφορικής μετάδοσης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στο όρος Μελά Τραπεζούντος την 15η Αυγούστου 2013 ύστερα από την χθεσινή απόφαση του Συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Το ελληνικό κράτος με τη διάλυση της ΕΡΤ3 αφήνει τον Πατριάρχη μόνο του χωρίς ελληνική τηλεοπτική ασπίδα στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο με τα τουρκικά κανάλια να τρίβουν τα χέρια τους. Πόντιοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 έθεσαν το ζήτημα στο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στη Θεσσαλονίκη και αποφασίστηκε να γίνει η προσπάθεια μετάδοσης με δικά τους μέσα και έξοδα. Το δορυφορικό σήμα θα δοθεί δωρεάν σε όλα τα ευρωπαϊκά και ελεύθερα ελληνικά κανάλια, αλλά το συνολικό κόστος της κάλυψης ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή μπορούν να αποστείλουν e-mail : [email protected] ή να καλέσουν στο τηλ 2310 227822 ή στο 6946 903088 (Στάθης Παπαδόπουλος - Ταμίας της ΠΟΕ).

Σημειώνεται ότι το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης είχε μεταδώσει το 2010 την ίδια ημέρα την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά το 1922 στο ιστορικό μοναστήρι, το οποίο για όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσε ως μουσείο, δίνοντας το «παρών» στην ιστορική αυτή εξέλιξη για την αναγέννηση της λειτουργικής ζωής του μοναστηριού – συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr