23 Ιούλιος 2013, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:21

Διώξτε το άγχος από την ζωή σας με 10 απλούς τρόπους!

  • Διώξτε το άγχος από την ζωή σας με 10 απλούς τρόπους!

Καλοκαιράκι και το άγχος δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας. Είναι καιρός να αφήσουμε τα προβλήματα στην άκρη και να ηρεμήσουμε. Δείτε πώς θα διώξετε το άγχος από τη ζωή σας με δέκα απλούς τρόπους:

Ξεκινήστε όμορφα την ημέρα
Αν ξυπνάτε κάθε πρωί τελευταία στιγμή και φεύγετε από το σπίτι πανικόβλητοι, τότε είναι δύσκολο να ηρεμήσετε και να σας φύγει όλη αυτή η ένταση. Προσπαθήστε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα, να ετοιμαστείτε με την άνεσή σας, να φάτε το πρωινό σας και μετά να φεύγετε. Δοκιμάστε το! Θα δείτε μεγάλη διαφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χαλάρωση μέσα στην ημέρα
Από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχετε να τα προλάβετε όλα. Δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκετε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να χαλαρώνετε. Κλείστε λίγο τα μάτια σας, ακούστε λίγη μουσική, δείτε τηλεόραση. Χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Ξεχάστε για λίγο τις υποχρεώσεις και απλά ξεκουραστείτε.

Άσκηση
Το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση για την εποχή. Η καθημερινή άσκηση διώχνει το άγχος μακριά. Επιλέξτε εσείς το είδος της γυμναστικής που σας αρέσει . Μπορείτε να κάνετε  έντονη αεροβική γυμναστική, χαλαρωτικές ασκήσεις ή απλά να περπατάτε στη φύση. Ο,τι κι αν επιλέξετε, η γυμναστική θα σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι και υγιείς.

Μην προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα
Εντάξει, όλοι έχουμε ένα σωρό υποχρεώσεις, αλλά αν προσπαθούμε να κάνουμε μέσα σε 24 ώρες πολύ περισσότερα από αυτά που αντέχουμε, δεν θα τα καταφέρουμε. Μοιράστε τις δουλειές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όλοι μπορούν να κάνουν από κάτι, για να μην πέφτει όλο το βάρος επάνω σας. Οργανώστε το χρόνο σας σωστά, ετσι ώστε και να γίνονται όσα πρέπει, αλλά κι εσείς να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας.

Διακοπές
Ευκαιρία είναι τώρα το καλοκαίρι να κάνετε τις διακοπές σας. Είτε πάτε σε άλλο μέρος είτε παραμείνετε στον τόπο σας, σημασία έχει να ξεκουραστείτε  και να διακόψετε ο,τι κάνετε συνήθως στην καθημερινότητά σας. Η ευχάριστη αυτή αλλαγή,  έστω και για λίγες μέρες μας ανανεώνει και μας ηρεμεί.

Γελάστε
Είναι πλέον αποδεδειγμένο! Το γέλιο διώχνει το άγχος! Κι αν αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να γελάτε στα καλά καθούμενα, απλά σκεφτείτε πόσα ωραία πράγματα μπορούν καθημερινά  να σας κάνουν να γελάσετε (μία ευχάριστη κωμωδία, καλή παρέα με φίλους, ένα ανέκδοτο και χιλιάδες άλλα πράγματα). Γιατι πολύ απλά χωρίς αυτά η ζωή δεν έχει νόημα.Έχει;

Αναπνοές
Είναι πασίγνωστο και ακρως αποτελεσματικό. Οι βαθιές αναπνοές μπορούν να μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε. Βοηθούν πολύ τη στιγμή που νιώθουμε πολύ έντονο στρες. Εισπνοή από τη μύτη, κρατάμε την αναπνοή μας για 10'' και εκπνοή από το στόμα. Με αυτό τον τρόπο διώχνουμε τα προβλήματα και το άγχος μακριά! Μπορείτε να το δοκιμάσετε αυτή τη στιγμή! Θα δείτε πόσο όμορφα θα  αισθανθείτε!

Μην είστε ανυπόμονοι
Τώρα θα πείτε πώς να μην είμαι ανυπόμονος αν έχω μπλέξει σε μποτιλιάρισμα ή αν περιμένω σε μία τεράστια ουρά σε μία δημόσια υπηρεσία, ενώ βιάζομαι πολύ; Κι όμως, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν πανικοβάλλονται σε τέτοιου είδους καταστάσεις, έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής και ζουν περισσότερο. Την επόμενη φορά  που θα σας τύχει κάτι τέτοιο, λοιπόν, δοκιμάστε να παραμείνετε ψύχραιμοι! Είναι για το καλό σας! Άλλωστε σε τι ωφελεί να κοιτάζετε συνεχώς το ρολόι σας εκείνη τη στιγμή;

Να κοιμάστε καλά
Ένα καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό μας. Αν κοιμόμαστε καλά, είμαστε πιο ήρεμοι και φυσικά πιο ξεκούραστοι κατά τη διάρκεια της ημέρας! Για αυτό μην χάνετε τον ύπνο σας για να προλάβετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις.

Να είστε ψύχραιμοι
Ίσως τα πράγματα να μην πηγαίνουν πάντα όπως θα θέλαμε, ίσως τα προβλήματα που έχουμε να είναι αρκετά και σοβαρά. Το ζητούμενο, όμως, είναι να μην μας πιάνει πανικός, αλλά να παραμένουμε ψύχραιμοι και να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προκύπτουν.

Αυτά είναι μερικά απλά βήματα για να διώξετε το άγχος. Να θυμάστε ότι το άγχος μπορεί να γίνει δημιουργικό και να μας βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις όταν υπάρχει σε μικρό βαθμό. Όταν όμως είναι έντονο, αρχίζουν τα προβλήματα, ψυχικά και σωματικά, το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να σας βοηθήσει.

Πρώτα, όμως δοκιμάστε τα παραπάνω! Θα νιώσετε πολύ καλύτερα! Απλά απολαύστε τη ζωή!!

Της Κωστελίδου Δόμνας

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr