29 Ιούνιος 2013, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:27

Εντυπωσιακές εικόνες στο ποντιακό πανηγύρι στον Ασπρόπυργο

  • Εντυπωσιακές εικόνες στο ποντιακό πανηγύρι στον Ασπρόπυργο

Τεράστια απήχηση είχαν φέτος οι διήμερες εκδηλώσεις «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου "Οι Ακρίτες του Πόντου". Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου». Εντυπωσιακή ήταν οι προσέλευση του κόσμου και τις δύο ημέρες οπού κυριολεκτικά πλημμύρισε το γήπεδο Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο. Η άψογη διοργάνωση του Συλλόγου, έχοντας προβλέψει  και φροντίσει ως και την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς και οι εξαιρετικές εκδηλώσεις ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 με την παρουσίαση του  μουσικοχορευτικού δρώμενου "Τραντέλλενων χορός Πυρρίχιου το κάλλος..." του Ηλία Υφαντίδη. Ο Πυρρίχιος, ένας αρχέγονος χορός των Ποντίων μεταδίδεται και χορεύεται από γενιά σε γενιά. Το καλοδουλεμένο δρώμενο του κ. Ηλία Υφαντίδη μετέφερε νοερά τους θεατές στο παρελθόν, της ιστορίας του Πυρρίχιου χορού, αλλά ταυτόχρονα τους συνέδεε και με το παρόν και το μέλλον. Οι εξαιρετικές ερμηνείες της κ. Σουλτάνας Βαρυθυμιάδου και της Άννας Καλαϊτζόγλου σε συνδυασμό με τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου» και την  Ένωση Ποντίων Δροσιάς, δημιουργούσαν ένα κλίμα νοσταλγίας για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, αλλά και υπερηφάνειας  που υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της Ποντιακής παράδοσης.

Η πρώτη βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι, που συμμετείχε ο καταξιωμένος  Δημήτρης Καρασσαβίδης μαζί με τον Κώστα Νικολαΐδη, Κώστα Παπαδόπουλο, Μιχάλη Κερχανατζίδη, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες.

Οι διήμερες εκδηλώσεις στον Ασπρόπυργο κορυφώθηκαν την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 με ένα ποντιακό Πανοΰρ που άφησε εποχή. Σπουδαίοι καλλιτέχνες του Ποντιακού στερεώματος έδωσαν το παρών οι οποίοι με τις μουσικές και το τραγούδι τους, ξεσήκωναν τον κόσμο. Για τους παραβρισκόμενους τραγούδησαν ο Κώστας Θεοδοσιάδης, Ματθαίος Τσαχουρίδης, Γιάννης Παρχαρίδης, Παντελής Νικολαΐδης, Χρήστος Μαυρίδης και ο Ανέστης Ιωακειμίδης. Την όμορφη βραδιά συμπλήρωσαν με την παρουσία τους οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου», της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης» και του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου.

Πέρα από τον κόσμο που στήριξε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, σημαντική υπήρξε και η στήριξη των Ποντιακών Συλλόγων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Ποντίων Ερέτριας "Οι Έλληνες του Πόντου", την Ένωση Ποντίων Νίκαιας & Κορυδαλλού, την Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία Ποντίων & Φίλων "Ο Καύκασος", τους Ηπειρώτες Ασπροπύργου, την Ένωση Ποντίων Περιστερίου, τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο Φάρος" και πολλοί άλλοι.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Pontos-News.Gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δείτε πλουσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Gallery