7 Ιούνιος 2013, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:32

Τα 7 αμαρτήματα που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

  • Τα 7 αμαρτήματα που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

Επισημαίνουμε 7 από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε, τα οποία προκαλούν καταστροφή  της επιδερμίδας μας και πρόωρη γήρανση.

Η καλή ποιότητα της επιδερμίδας μπορεί να οφείλεται κατά κύριο λόγο στα γονίδια μας, όμως η διατήρησή της σε καλή κατάσταση και η νεανική εμφάνιση που όλες θέλουμε να έχουμε, είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

Δεν κάνουμε βραδινό καθαρισμό από το μακιγιάζ

Ακόμα και τα βράδια που γυρίζουμε αργά στο σπίτι λόγω κάποιας εξόδου και δε βλέπουμε μπροστά μας από τη νύστα, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούμε. Ντεμακιγιάζ. Ειδάλλως το make up φράζει τους πόρους του δέρματος μας, δημιουργούνται βακτήρια και αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν ακμή. Προτείνω να αλλάζετε και την μαξιλαροθήκη σας συχνά, γιατί αναμφίβολα πρόκειται για μέρος αποθήκευσης βακτηρίων και τοξινών.

Συχνή χρήση απολεπιστικού

Η χρήση απολεπιστικού πρέπει να γίνεται μία φορά στις 15 μέρες και μόνο σε λίγες περιπτώσεις, μία φορά την εβδομάδα, γιατί η συχνή απολέπιση ξηραίνει την επιδερμίδα

Πειράζουμε τα σπυράκια

Τα βακτήρια που το προκάλεσαν, μέσω των δαχτύλων μας, εξαπλώνονται στο πρόσωπο και το πιθανότερο είναι το άλλο πρωί το μόνο που θα έχετε καταφέρει είναι να δείτε στον καθρέφτη ακόμα ένα ενοχλητικό σπυράκι.

Κακή διατροφή και αφυδάτωση

Η κακή διατροφή προκαλεί πρόωρη γήρανση και ξηρότητα. Βεβαιωθείτε πως το διαιτολόγιό σας περιλαμβάνει βιταμίνη C (πορτοκάλια), Β3 (ξηροί καρποί), Α (γλυκοπατάτα) και Ε (αβοκάντο). Όσο για το αλάτι και τη ζάχαρη, είναι εχθροί της ομορφιάς γενικότερα. Το αλάτι αφυδατώνει το δέρμα και η ζάχαρη καταστρέφει το κολλαγόνο. Πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, γιατί η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα.

Η καθημερινή χρήση make-up

Το make-up κλείνει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να μην αναπνέει. Γι αυτό καλό θα ήταν όταν μπορείτε να το αποφεύγετε.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Αν λοιπόν καπνίζετε, βάλτε στόχο να σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια, χωρίς άλλη αναβολή και για πολλού άλλους λόγους.

Αντιλιακή προστασία

Η συχνή έκθεση στον ήλιο γερνάι την επιδερμίδα μας λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία καταστρέφει το φυσικό κολλαγόνο, Γι αυτό η χρήση αντιλιακής κρέμας είναι απαραίτητη ακόμη και το χειμώνα, αφού στην Ελλάδα έχουμε ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Ζαμπετάκη Ε.
Pontos-News.Gr