19 Μάιος 2013, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2020, 20:41

Πώς συνέβαλαν οι Γερμανοί στη γενοκτονία 3.000.000 ανθρώπων!

Οι Νεότουρκοι δε θα μπορούσαν ποτέ να προβούν στη δολοφονία τριών εκατομμυρίων ανθρώπων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και άλλων χριστιανικών ομάδων της Μικράς Ασίας, αν δε διέθεταν τη γερμανική υποστήριξη.

Όπως αναφέρει ο κ. Φωτιάδης στο βιβλίο του "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου", χάρη στην γερμανική πολιτική και στρατιωτική στήριξη, από το 1913, αναδιοργανώθηκε ο διαλυμένος οθωμανικός στρατός.

Η Ασσυρία πρόσφυγας G. Yonan, ενισχύοντας την ίδια πολιτική άποψη, υποστηρίζει ότι οι σφαγές των χριστιανών δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθούν, τουλάχιστον στην έκταση αυτή, χωρίς τη στήριξη της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής, η οποία κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου είχε ενισχυθεί με περισσότερους από 800 αξιωματικούς του γερμανικού στρατού, τέλειο πολεμικό εξοπλισμό και πλήρη οικονομική κάλυψη από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το στρατιωτικό αδίστακτο γερμανικό πνεύμα βρήκε στο πρόσωπο των Νεοτούρκων τον ιδανικό εκτελεστή των πιο βάρβαρων μέτρων.

Απόσπασμα από το βιβλίο "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου" του Κωνσταντίνου Φωτιάδη - Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr