17 Μάιος 2013, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2014, 13:20

Κυριαζίδης: Ο αγώνας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντιών συνεχίζεται!

  • Κυριαζίδης: Ο αγώνας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντιών συνεχίζεται!

Μήνυμα του Δημήτρη Κυριαζίδη (Βουλευτή της Δράμας) για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Κυριαζίδης τονίζει ότι ο αγώνας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντιών συνεχίζεται. Ακολουθεί το μήνυμα του.

Ως άνθρωπος και ως πολίτης καταδικάζω τη θηριώδη συμπεριφορά και την κρατική βία που επέδειξαν οι δυνάμεις της Τουρκίας σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, που αποτελεί στίγμα της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας.

Η ίδια στρατηγική εξόντωσης που εφαρμόστηκε σε βάρος των λαών της Μ. Ασίας, οι εξανδραποδισμοί, οι σφαγές και οι λεηλασίες, οι εκτοπίσεις και οι διώξεις δεν έδωσαν για τους σχεδιαστές του κεμαλικού δόγματος «ένα έθνος, μία γλώσσα, μία σημαία» το ποθούμενο γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Απεναντίας οι επίγονοι των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, η τρίτη και η τέταρτη γενιά κλείνουμε με σεβασμό το γόνυ και ανάβουμε κερί στη μνήμη τους, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αναγνωριστεί ως γενοκτονία η θυσία τους από την επίσημη Τουρκία.  Όχι από εμπάθεια, μίσος και κακία, αλλά για να θωρακίζουμε την ιστορική μας εθνική συνείδηση μέσα από τις αξίες της ειρήνης, της συνύπαρξης, της αμοιβαιότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών που φέρνουν πρόοδο και ευημερία στους λαούς.

Αιωνία τους η μνήμη.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr