4 Φεβρουάριος 2013, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Αυθεντικά αντικείμενα από το ναυάγιο και η κατασκευή του νέου Τιτανικού

  • Αυθεντικά αντικείμενα από το ναυάγιο και η κατασκευή του νέου Τιτανικού

Ο Τιτανικός, το θρυλικό πλοίο που πέρασε στην ιστορία, καθώς θεωρείται ένα από τα τραγικότερα "εν καιρώ ειρήνης" ναυάγια. Βρέθηκαν χιλιάδες αντικείμενα, που ανήκαν στους επιβάτες του και στον εξοπλισμό του πλοίου. Παράλληλα Αυστραλός δισεκατομμυριούχος κατασκευάζει τον Τιτανικό του 21ου αιώνα. (Φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου).

Το πλοίο βυθίστηκε τστις 02.20 της 15ης Απριλίου, του 1912, αφού χτύπησε σε παγόβουνο, παίρνοντας μαζί του 1.500 ανθρώπους. 

Παραμένει βυθισμένο στον υγρό του τάφο, στον Ατλαντικό, 400 περίπου μίλια από την ακτή της περιοχής Newfoundland.

Τον Τιτανικό του 21ου αιώνα σκέφτεται να κατασκευάσει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος έχει αναθέσει την το έργο αυτό σε μία κινεζική εταιρεία.

Ο μεγιστάνας των ορυχείων και ένας εκ των πλουσιότερων Αυστραλών δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ναυπήγηση του πλοίου θα αρχίσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016.

Ο Πάλμερ πρόσθεσε ότι το σχέδιό του είναι το πλοίο να είναι πανομοιότυπο με τον αυθεντικό Τιτανικό στο σχέδιο και τις προδιαγραφές, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία.

Μερικά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον Τιτανικό είναι:

Ένα ρολόι τσέπης που σταμάτησε στις 1:50, λίγο πριν βυθιστεί το πλοίο. Το ρολόι διασώθηκε από το νεκρό σώμα του Στίουαρτ Σίντνεϊ Σέντουνερι, και αποτελεί έκθεμα του SeaCity Museum στο Σάουθαμπτον.

Το αυθεντικό καμπανάκι του Τιτανικού, που άρχισε να χτυπάει όταν συγκρούστηκε με το παγόβουνο.

Ένα αχρησιμοποίητο σωσίβιο που δυστυχώς δεν μπόρεσε να σώσει κάποιον από τους επιβάτες. Βρέθηκε από τον αγροτη Τζον Τζέιμς Ντούνμπαρ στην ακτή της περιοχής Χάλιφαξ.

Η Μιλβίνα Ντιν, που ήταν η νεαρότερη επιζήσασα του Τιτανικού, κοιτάζει μέσα από ένα φινιστρίνι του βυθισμένου υπερωκεάνειου. Η Ντιν πέθανε το 2009, σ' ένα οίκο ευγηρίας στην Αγγλία σε ηλικία 97 ετών.

Ένα βραχιόλι διακοσμημένο με διαμάντια, που φέρει το όνομα 'Amy'. Ορισμένα αρώματα που πιστεύεται πως μυρίζουν τριαντάφυλλο. Το επτά σπαθί από κάποια τράπουλα.

Δύο κατσαρόλες μαγειρέματος, χαρτονομίσματα, ένα κλαρινέτο που δεν  είναι γνωστό εάν άνηκε σε κάποιον επιβάτη ή σ' έναν από τους μουσικούς του πλοίου, ένα φλυτζάνι, που φέρει γράφει White Star Line, ένα ζευγάρι κυάλια.

Το μοναδικό εισιτήριο πρώτης θέσης που έχει διασωθεί από τον Τιτανικό, και που εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο του Μέρσεϊσαϊντ.

Ένα κομμάτι παρτιτούρας από το κομμάτι 'Put Your Arms Around Me Honey', που το έπαιξαν οι καταδικασμένοι μουσικοί που βρίσκονταν στον Τιτανικό.

Ένα ξυράφι που άνηκε στον Γουίλιαμ Μέρντοχ, αξιωματικό γέφυρας στον Τιτανικό. Οι διασώστες του Τιτανικού έκαναν μία σημαντική ανακάλυψη όταν εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του Μέρντοχ, που προσπάθησε μάταια να αποτρέψει να συγκρουστεί το καταδικασμένο πλοίο με το παγόβουνο.

Δείτε τις φωτογραφίες των αντικειμένων

Σχετικά άρθρα:

Προέβλεψε το ναύαγιο του Τιτανικού

Gallery