7 Ιανουάριος 2013, 08:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:20

Χιόνια στην Αθήνα από το βράδυ! Πού θα επιτεθεί ο χιονιάς;

  • Χιόνια στην Αθήνα από το βράδυ! Πού θα επιτεθεί ο χιονιάς;

Έρχονται χιόνια στην Αθήνα. Σε ποιες περιοχές θα χιονίσεις και πού θα το στρώσει;

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου

Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις και ήλιος με δόντια κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Σταδιακά και μετά τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίζει να συννεφιάζει σημαντικότερα και όσο προχωράμε μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις αυτές θα αυξηθούν. Προς αργά το βράδυ θα αρχίσει να βρέχει από το κέντρο και νοτιότερα, και σταδιακά προς τα μεσάνυχτα και αργότερα θα μετατραπεί σε χιονόνερο. Από το κέντρο και βορειότερα θα αρχίζει να χιονίζει σταδιακά και ως το πρωϊνό της επόμενης μέρας θα χιονίζει σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα, κατά τόπους και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αλλά προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΒΑ και θα ενταθούν. Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4-9 ή και 10°C, αλλά από το βράδυ θα σημειώνει πτώση και η αίσθηση του κρύου θα αρχίσει να γίνεται δυνατή. Στα Βόρεια Προάστια που θα αρχίσει να χιονίζει το βράδυ αργά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 1-6 ή και 7°C.

Προοπτική χιονιά

Τρίτη και Τετάρτη θα χιονίζει στο λεκανοπέδιο σε διάφορες εντάσεις (οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια) και ορισμένες περιοχές μάλιστα θα ντυθούν και στα λευκά, δηλαδή θα έχουμε χιονόστρωση μαζί με την χιονόπτωση. Τα φαινόμενα θα έχουν εξάρσεις, αλλά και μικρά διαστήματα με εξασθένηση. Ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά από την Πέμπτη, οπότε θα έχουμε στροφή των ανέμων σε νοτιάδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει περίπτωση σήμερα το βράδυ, το σύστημα να καθυστερήσει λίγο και τα φαινόμενα χιονιού να αρχίσουν τη... δουλειά τους προς τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης.

Χιονιάς και στην Τραπεζούντα στον Πόντο

Γενικά άστατος και κρύος καιρός σήμερα Δευτέρα, στην ευρύτερη περιοχή της Τραπεζούντας. Ισχυρές βροχές και σταδιακά ως το βράδυ και χιονόνερο θα σημειωθούν στην καρδιά του Πόντου, συνοδεία μέτριων έως ισχυρών ΔΒΔ ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-6°C.

Την Τρίτη κυρίως, αλλά και την Τετάρτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα έντονες, με τη θερμοκρασία από -1 έως 2 ή και 3°C το πολύ! Τσουχτερό κρύο μετά χιονιού λοιπόν.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr