10 Νοέμβριος 2012, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Σήμερα στην Αθήνα ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης

  • Πετάλι από Αθήνα μέχρι Τραπεζούντα και πίσω

Το ταξίδι του Βασίλη Καρυοφυλλίδη, του άνθρώπου που κατάφερε να φτάσει μέχρι την Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας με το ποδήλατο του, φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Pontos-News.Gr την Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου και γύρω στις 17:00 θα βρίσκεται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά από 62 ημέρες συνεχούς περιπλάνησης και αφού θα έχει ποδηλάτησει 4.500 χιλιομετρα, ολοκληρώνει το προσκυνηματικό του ταξίδι.

Ένα ταξίδι που δεν θα μείνει μονό σε εκείνον αξέχαστο αλλά και σε όλους εμάς γιατί και εμείς μέσα από τον Βασίλη ήταν σαν να ταξιδέψαμε στην γη των προγόνων μας τον Πόντο. Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου πολλοί Ποντιακοί Συλλόγοι Αττικής του έχουν ετοιμάσει γιορτή υποδοχής στην πλατεία των Αχαρνών «Ακρίτες του Πόντου».

Ανακοίνωση του ίδιου πριν από λίγο:

Αύριο Κυριακή 11/11 μετά από 4.500 χλμ, 62 μέρες στο δρόμο και πέρασμα σε παραπάνω από 400 πόλεις και χωριά σε Ελλάδα και Τουρκία με ένα ποδήλατο, επιστρέφω από το Ιερό προσκύνημα που έκανα στην Τραπεζούντα-Παναγία Σουμελά(τόπος καταγωγής των παππούδων μου και γιαγιάδων μου) στην Αθήνα!!!!

Στις 17:00 το απόγευμα θα είμαι ΜΠΡΟΣΤΑ από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και σας καλώ!

Όσοι ποδηλάτες θέλετε να με συνοδεύσετε από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης (Τατοϊου στη Νέα Ερυθραία) μέχρι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και δίνω ένα κάλεσμα σε όποιον θέλει να έρθει να μοιραστεί τις εντυπώσεις μου μαζί του, θα χαιρόμουν περισσότερο... Μετά με μια πομπή αυτοκινητοποδηλάτων θα κατευθυνθούμε προς το Ολυμπιακό Χωριό απ'όπου ξεκίνησα!