7 Νοέμβριος 2012, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2015, 13:44

Αποκλειστικό: Ο Χρήστος Αραβίδης μιλάει για την ποντιακή του καταγωγή

  • Αποκλειστικό: Ο Χρήστος Αραβίδης μιλάει για την ποντιακή του καταγωγή

Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε, στην πρώτη μας συνέντευξη στο pontos-news.gr, τον πρώτο σκόρερ του Πανιωνίου και  «τ’ εμέτερον» Χρήστο Αραβίδη. Ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, μας μίλησε για τα πρώτα του βήματα, για τη φετινή πορεία της ομάδας, καθώς και για την καταγωγή του από τον Πόντο!

Χρήστο καλωσόρισες στην πρώτη συνέντευξη του pontos-news.gr, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που φιλοξενούμε έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες του πρωταθλήματος και μάλιστα με ποντιακή καταγωγή. Ποια ήταν τα βήματά σου από τότε που ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;
Καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι ιδιαίτερη χαρά μου!
Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στις ακαδημίες της ΑΕΚ, σε ηλικία 7,5 ετών. Στα 9 μεταπήδησα στις ακαδημίες του Ακράτητου όπου κι έγινα επαγγελματίας στα 17 μου. 19 χρονών έκανα την πρώτη μου μεταγραφή στον Πανιώνιο, όπου έμεινα 3 χρονια, έπειτα αγωνίστηκα 2 χρόνια με την φανέλα του Άρη, έναν χρόνο με την Δόξα Δράμας, κι επέστρεψα στον Πανιώνιο. Παράλληλα έχω περάσει από όλα τα τμήματα των εθνικών ομάδων, αγωνιζόμενος και ως αρχηγός με το εθνόσημο!

Πώς ένιωσες που επέστρεψες στον Πανιώνιο μετά από δυο χρόνια; Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου;
Τα συναισθήματα της επιστροφής μου στον Πανιώνιο είναι μόνο θετικά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μπόρεσα να γυρίσω στην ομάδα που αγάπησα και που πέτυχα αρκετά κατά την πρώτη παρουσία μου. Δικαίωση για μένα θα είναι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Τα πάμε μια χαρά κ είμαι πολύ αισιόδοξος!

Οι εντυπώσεις σου από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;
Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς, λόγω και του μεγέθους της ομάδας, αλλά ανταποκριθήκαμε παραπάνω από καλά. Αξίζαμε σίγουρα παραπάνω από όσα πήραμε, αλλά κρατάμε μόνο τα θετικά!

Στην προηγούμενη αγωνιστική ήσουν MVP, την Κυριακή έβαλες το γκολ για τον Πανιώνιο και είσαι πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;
Είμαι ευχαριστημένος ιδιαίτερα από την απόδοσή μου έως τώρα, είναι για μένα μια επιβράβευση σημαντική το βραβείο του MVP, κι ελπίζω σε ανάλογες στιγμές χαράς κ στην πορεία…

Πώς βλέπεις την συνέχεια του πρωταθλήματος και την πορεία του Πανιωνίου; Υπάρχει μυστικό στη φετινή επιτυχή πορεία της ομάδας;
Το πρωτάθλημα ακόμα έχει πολύ δρόμο. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι από την πορεία μας έως τώρα, αλλά θέλουμε ακόμα περισσότερα γιατί μπορούμε να τα κάνουμε. Δουλεύουμε σκληρά για ό,τι έχουμε κάνει και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Ποια η σχέση σου με το Ποντιακό στοιχείο, με τον Πόντο γενικότερα;
Η σχέση μου με το Ποντιακό στοιχείο είναι σχέση αίματος κυριολεκτικά... Είμαι περήφανος Πόντιος, από Πατέρα και Μητέρα μεγαλωμένος με τις Ποντιακές παραδόσεις!

Έχεις ξεχωρίσει κάποιους Πόντιους στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα;
Υπάρχουν όντως πολλοί «Τ’ εμέτερον» στον χώρο του αθλητισμού, ξεχωρίζοντας τον Μίμη Παπαϊωάννου και τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Κυριάκο Καραταΐδη αλλά και πολλούς ακόμη σπουδαίους!

Ποια η γνώμη σου για την εικόνα των Ποντίων στην Ελλάδα;
Η εικόνα μας στην χώρα νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δυναμική λόγω και του πλήθους Ποντίων που υπάρχουμε. Θα πρέπει να είναι χαρά όλων μας να στηρίζουμε ανάλογες προσπάθειες με την δική σας, κάνοντας έτσι γνωστότερο τον ποντιακό πολιτισμό με την ένδοξη ιστορία του.

Θα μπορέσει ο Πανιώνιος να σταθεί στα ψηλά της βαθμολογίας; Οι στόχοι για το πρωτάθλημα έχουν αλλάξει;
Μακάρι να μπορέσουμε να σταθούμε όπως κάνουμε τώρα. Είναι όμως κάτι που θα το γνωρίζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Εμείς θα τα δώσουμε όλα όπως και κάνουμε, με σκοπό να αποκομίσουμε ό,τι καλύτερο για τον Πανιώνιο!

Μια πρόταση για το εξωτερικό θα σε ενδιέφερε;
Η ιδέα του εξωτερικού σίγουρα είναι ελκυστική. Θα ήθελα να δοκιμάσω και εκτός συνόρων την τύχη μου, οπότε αν συμβεί κάτι σίγουρα θα το εξετάσω σοβαρά.

Χρήστο σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και τον χρόνο που μοιράστηκες μαζί μας.
Εγώ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημά σας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο μεζεδοπωλείο "50-50", το οποίο διατηρεί ο Χρήστος Αραβίδης στη διεύθυνση Λαθέας 75 στις Αχαρνές Αττικής.