29 Οκτώβριος 2012, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:46

Αλβανοί εθνικιστές επιτέθηκαν στον Έλληνα πρέσβη

  • Αλβανοί εθνικιστές επιτέθηκαν στον Έλληνα πρέσβη

Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές στην Κλεισούρα της Πρεμετής όπου είχαν συγκεντρωθεί Έλληνες Διπλωμάτες καθώς και πλήθος βορειοηπειρωτών για να τιμήσουν τους πεσόντες του ’40. Σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανοί εθνικιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και του κόμματος Αυτοδιάθεση του Κοσόβου ενισχυμένοι και από αλβανοτσάμηδες έστησαν μπλόκο για να αποτρέψουν την διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Έλληνα Πρέσβη και των ανθρώπων που τον συνοδεύουν.

Οι Αλβανοί εθνικιστές που είχαν συγκεντρωθεί στον δόμο που οδηγεί προς το νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών προσπάθησαν να σταματήσουν την αυτοκινητοπομπή και εκτόξευσαν βροχή από πέτρες προς το αμάξι του Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα, κ. Νικόλαου Πάζιου, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Ωστόσο στην περιοχή βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες «κρατούσαν» τους αλβανούς νεοναζί σε απόσταση ασφαλείας από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή των πεσόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία γεμάτα Έλληνες και συγγενείς των πεσόντων είχαν έρθει από την Ελλάδα για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του ’40. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην Κλεισούρα δόθηκε μια απ’ τις πιο σκληρές μάχες μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών στρατιωτών.

Πηγή: logioshermes