Δύο νέες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, τον Μάιο του 2010, που κόστισε τη ζωή σε τρεις εργαζομένους, ανάμεσά τους μία έγκυο γυναίκα.
Οι δύο 42χρονοι άνδρες και η 46χρονη συγκατηγορούμενή τους καλούνται αύριο ενώπιον της 3ης Τακτικής Ανακρίτριας για συμπληρωματικές απολογίες. Βρίσκονται ήδη σε προσωρινή κράτηση για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή.
Η συμπληρωματική δίωξη, την οποία ζήτησε η ανακρίτρια από την Εισαγγελία, αφορά ανθρωποκτονία στο πλαίσιο τρομοκρατικών πράξεων, βάσει του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα, και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24 εργαζομένων της τράπεζας.
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία ώστε να μελετήσουν το νέο κατηγορητήριο και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάκριση. Η υπόθεση θα εισαχθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Τι αναφέρει η δικογραφία
Η υπόθεση άνοιξε ξανά το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ψηφιακών ευρημάτων από τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 12 ατόμων που πραγματοποίησε την επίθεση, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο. Κατά την κατηγορία, ο ένας άνδρας έσπασε την τζαμαρία με βαριοπούλα, ο δεύτερος πέταξε μολότοφ στο εσωτερικό και η γυναίκα είχε υποστηρικτικό ρόλο.
Και οι τρεις αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στη φονική ενέργεια.

















