pontosnews.gr
Κυριακή, 25/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Δύο γυναίκες στο Θριάσιο, στο μικροσκόπιο τα αίτια

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στα Περιστέρια, ενώ 593 κάτοικοι και επισκέπτες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης – Έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας και το ενδεχόμενο εμπρησμού

17/08/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σαλαμίνα, καθώς μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τα Περιστέρια και τα Σελίνια εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και σημεία με καπνό. Η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, Κυριακή 16 Αυγούστου, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει και οι περιπολίες συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η φωτιά άφησε πίσω της δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ οι Αρχές καλούνται πλέον να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με τόσο μεγάλη ταχύτητα.

Δύο νεκροί – Στο Θριάσιο δύο γυναίκες

Τραγικό τέλος είχε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του στην οδό Ανδρομάχης, στην περιοχή των Περιστερίων. Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων και εγκαυμάτων. Πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, από τους οποίους τρεις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Δύο γυναίκες παραμένουν νοσηλευόμενες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, έχοντας υποστεί εγκαύματα. Η κατάσταση της μίας χαρακτηρίζεται σοβαρότερη, καθώς φέρει εγκαύματα δεύτερου βαθμού περίπου στο 25% της επιφάνειας του σώματός της.

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από τις νότιες ακτές της Σαλαμίνας, όπου η φωτιά δημιούργησε επικίνδυνες συνθήκες. Συνολικά 593 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία διά θαλάσσης, με τη συνδρομή του Λιμενικού, πυροσβεστικών πλωτών μέσων και ιδιωτικών σκαφών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με αλλεπάλληλα δρομολόγια και συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα. Οι ισχυροί άνεμοι, που έφταναν τα 5 μποφόρ και κατά τόπους παρουσίαζαν ριπές 6 και 7 μποφόρ, δυσκόλεψαν σημαντικά το έργο των δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα παρουσιάζουν τα δεδομένα από τα drones της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το υλικό που έχει εξεταστεί, η πρώτη καταγραφή της πυρκαγιάς στην περιοχή των Περιστερίων έγινε περίπου στις 14:45. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, η στήλη καπνού είχε αυξηθεί εντυπωσιακά, γεγονός που αποτυπώνει την εξαιρετικά γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

Στην ταχεία μετάδοσή της φαίνεται ότι συνέβαλαν οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση και την καύσιμη ύλη που υπήρχε στην περιοχή. Για την προστασία των πολιτών ενεργοποιήθηκε επανειλημμένα το 112, με συνολικά έξι μηνύματα για ενημέρωση και εκκένωση περιοχών.

Στο μικροσκόπιο η έναρξη της πυρκαγιάς

Οι έρευνες για τα αίτια έχουν ήδη ξεκινήσει από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Πειραιά. Για τη φωτιά στα Σελίνια εξετάζεται ως πιθανή αιτία περιστατικό με όχημα που υπέστη βλάβη. Στην περίπτωση των Περιστερίων, ωστόσο, τα αίτια δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Οι Αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, πληροφορίες κατοίκων για οικόπεδο όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και φέρεται να μην είχε γίνει ο απαιτούμενος καθαρισμός. Παράλληλα, αξιολογούνται μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι όπου εντοπίστηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες που διερευνώνται, ακούστηκαν φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσέγγιση του σημείου. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση και δεν αποτελούν τελικό συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου των δύο ανθρώπων.

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού

Οι ανακριτικές Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για την έναρξη της πυρκαγιάς, χωρίς να αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο εμπρησμού, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στο γεγονός ότι στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα, σε μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους και υψηλό πυρομετεωρολογικό κίνδυνο. Το εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους θα προκύψει από την έρευνα των αρμόδιων Αρχών.

Ξεκινούν οι αυτοψίες για τις ζημιές

Παράλληλα με την κατάσβεση και την έρευνα για τα αίτια, ξεκινά η διαδικασία καταγραφής των καταστροφών. Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος μεταβαίνει στη Σαλαμίνα, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων. Κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τις αυτοψίες, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας. Πέρα από την αναζήτηση των αιτίων, η καταστροφική πυρκαγιά επαναφέρει τη συζήτηση για την πρόληψη και την αντιπυρική προστασία του νησιού.

Η παρουσία πυκνής βλάστησης, καύσιμης ύλης και απορριμμάτων σε σημεία κοντά σε κατοικημένες περιοχές αποτελεί ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να εξεταστούν, όπως και η αποτελεσματικότητα των αντιπυρικών ζωνών και των έργων πρόληψης.

Το ζητούμενο πλέον είναι να αποσαφηνιστεί πώς ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά, γιατί εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και εάν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

•Με πληροφορίες από ertnews.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μάκρη: Συνελήφθη 25χρονος καταζητούμενος για βιασμό και αρπαγή ανηλίκου

24/10/2026 - 9:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Χορηγούσε εκπτώσεις και σε αστυνομικούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΛΑΣ

24/10/2026 - 11:37πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες έως 26 βαθμούς

24/10/2026 - 8:06πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000€ ευρώ η φοροδιαφυγή – Τι λέει η εταιρεία σε δημόσια τοποθέτησή της

23/10/2026 - 10:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και λίρες από ηλικιωμένη

23/10/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Αναστολή συμβάσεων και αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους 2.500 εργαζομένους της αλυσίδας ζητά η ΠΟΕΕΤ

23/10/2026 - 4:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: 49 αγώνες στο μικροσκόπιο και έξι κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή – Το μεσημέρι η πρώτη απολογία

23/10/2026 - 8:54πμ
Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών  υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» στα social media για ανήλικους από το 2027: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

23/10/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – Έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία

23/10/2026 - 8:07πμ
Ντελίβερι φαγητού (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το κύκλωμα της… πίτσας: Πληρωμένες παραγγελίες ως «δώρα» – Πώς φέρεται να κρυβόταν ο ΦΠΑ

22/10/2026 - 8:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA/YOAN VALAT)

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία: Έκρηξη έντασης με δακρυγόνα και συγκρούσεις σε μεγάλες πόλεις – 410.000 διαδηλωτές στους δρόμους

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Επαίσχυντη τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας)

Σταυρούλα Τσολακίδου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την ομάδα της και χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)

Έκκληση Ρούμπιο σε Κουβανούς για συνεργασία με τη CIA – «Απελπισία» βλέπει η Αβάνα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Super League: Νέα πεντάρα η ΑΕΚ – Διπλό με ανατροπή η Κηφισιά

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV