pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα έβαλε πάλι με τον κομμουνισμό στην ομιλία του για την 4η Ιουλίου

Με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου...

5/07/2026 - 9:54πμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με καθυστέρηση, λόγω των καιρικών συνθηκών, ξεκίνησε η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο National Mall στην Ουάσινγκτον με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και της συμπλήρωσης 250 χρόνων από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους διότι έκαναν το σωστό. Είδα τους κεραυνούς και είπα […] αν πρέπει να μιλήσω ενώπιον ενός ανθρώπου στις 4 τα ξημερώματα, θα είμαι εδώ. Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν», τόνισε, με το συγκεντρωμένο πλήθος να τον επευφημεί.

Λίγο νωρίτερα οι Αρχές είχαν απομακρύνει τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο National Mall λόγω του κινδύνου εκδήλωσης καταιγίδας, ζητώντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο σε κοντινά μουσεία και κυβερνητικά κτήρια. Τελικά επέτρεψαν στο πλήθος να επιστρέψει και η ομιλία του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησε στις 23:15 (τοπική ώρα, 06:15 ώρα Ελλάδας), και οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με ένα εντυπωσιακό σόου με σχεδόν 850.000 πυροτεχνήματα.

(Φωτ.: EPA / Matthew Kaminsky)

«Εδώ στο National Mall γιορτάζουμε το θρίαμβο της ελευθερίας επί της τυραννίας, τη νίκη της ελευθερίας επί της καταπίεσης και τη διαρκή νίκη του αμερικανικού πνεύματος από τις 4 Ιουλίου 1776 ως τις 4 Ιουλίου 2026», υπογράμμισε ο Τραμπ στην ομιλία του εξαίροντας τα αμερικανικά ιδανικά, ενώ παρουσίασε και μία από τις πρώτες αμερικανικές σημαίες.

«Χρονολογείται από το 1777, έχει τα 13 αστέρια και τις 13 ρίγες των 13 πολιτειών που διακήρυξαν την Ανεξαρτησία την 4η Ιουλίου», εξήγησε.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε για μία ακόμη φορά τον κομμουνισμό, ένα προσφιλές θέμα στις ομιλίες που έχει εκφωνήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ. «Ο κομμουνισμός είναι χαμένος και θα είναι πάντα», σχολίασε. «Οι πολεμιστές μας δεν πολέμησαν κατά του κομμουνισμού στα πεδία της μάχης σε όλο τον κόσμο απλώς και μόνο για να μπορέσει αυτή η απειλή να εμφανιστεί εδώ στην Αμερική», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του την Παρασκευή το βράδυ από το όρος Ράσμορ ο Τραμπ είχε δηλώσει: «είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε προς όλους ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θα νικήσουν γρήγορα τον κομμουνισμό […]. Θα τους διώξουμε γρήγορα και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τη χώρα μας μεγαλύτερη και καλύτερη, πιο ισχυρή από ποτέ. Η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ κομμουνιστική χώρα!».

Ο Τραμπ επιλέγει συχνά τον τελευταίο καιρό αυτήν τη ρητορική, καθώς πλησιάζουν και οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν ότι η χαμηλή δημοτικότητα του προέδρου θα τους κοστίσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Τέσσερις προοδευτικοί υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, κέρδισαν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στην πόλη της Νέας Υόρκης την προηγούμενη εβδομάδα και στο Κολοράντο την Τρίτη. Προοδευτικοί υποψήφιοι έχουν επίσης σημειώσει νίκες στο Κεντάκι, το Νιου Τζέρσεϊ, το Οχάιο, την Πενσιλβάνια και το Τέξας.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ομιλία του και στο νομοσχέδιο με την ονομασία «SAVE America Act» που προωθεί, και το οποίο προβλέπει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ομοσπονδιακών εκλογών.

«Σήμερα η χώρα μας κερδίζει ξανά και κερδίζουμε όπως ποτέ άλλοτε. Η Αμερική επέστρεψε και θέλουμε να διατηρήσουμε την Αμερική σπουδαία και θα το κάνουμε εγκρίνοντας το “SAVE America Act” που σημαίνει ότι όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να επιδεικνύουν εκλογική ταυτότητα […] όλοι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα μικρό πραγματάκι που ονομάζεται απόδειξη υπηκοότητας», σχολίασε.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα (φωτ.: EPA/Ludovic Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα αρνείται να παραιτηθεί παρά το τελεσίγραφο των διαδηλωτών – «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν με εκλογές»

15/10/2026 - 4:31μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το AKP προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά δύο στους τρεις απορρίπτουν την οικονομική πολιτική Ερντογάν

15/10/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Ragıp Soylu/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κωνσταντινούπολη στο έλεος της κακοκαιρίας: Δύο νεκροί, δρόμοι-χείμαρροι και χάος σε αεροδρόμια και συγκοινωνίες

15/10/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: SILENT BRIEF/X.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Πακιστάν: 28 παιδιά και μία εκπαιδευτικός νεκροί από κατάρρευση οροφής σχολείου

15/10/2026 - 12:04μμ
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες πετάνε πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Τίρανα. Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Δεύτερη ημέρα συγκρούσεων στα Τίρανα – 14 τραυματίες αστυνομικοί

14/10/2026 - 11:45μμ
Θερμή χειραψία Τραμπ-Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο» – Δοκιμάζεται η δυτική στήριξη στην Ουκρανία

14/10/2026 - 10:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Απολογία Εκρέμ Ιμάμογλου: Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό μου από την πολιτική ζωή

14/10/2026 - 9:33μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Ξέπλυναν» με ξίδι πλατεία μετά από συγκέντρωση Κούρδων – Μήνυση από το φιλοκουρδικό κόμμα DEM για ρατσισμό

14/10/2026 - 6:10μμ
(Πηγή: YouTube/ Halktv)
ΚΟΣΜΟΣ

Halk TV: Έφοδος της αστυνομίας και 11 συλλήψεις στο κανάλι της τουρκικής αντιπολίτευσης

14/10/2026 - 12:37μμ
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ (φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Τουρκία: Στο στόχαστρο και ο Τομ Μπάρακ – Η αντιπολίτευση αμφισβητεί το ρόλο και τις κινήσεις του

13/10/2026 - 10:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Φωτ.: EPA/Emanuele Valeri)

Καρκίνος του πνεύμονα χωρίς κάπνισμα: Τι αποκαλύπτει η περίπτωση του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ελλάδα-Αίγυπτος: Κοινή γραμμή για τη Λιβύη και προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

28 λεπτά πριν
(Εικ.: AΙ Generated/Βασισμένη στην αφίσα της εκδήλωσης)

Η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας Πειραιώς τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Conference League: Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό

1 ώρα πριν
Ασθενοφόρο κινείται προς τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς)

Νέο ατύχημα στη Motor Oil: Δύο τραυματίες σε εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο Κορίνθου

2 ώρες πριν
Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας από ψηλά (φωτ.: gnkerkyras.gr/)

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Βρέφος οκτώ μηνών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV