Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε επειγόντως ο Αριστοτέλης Χαντζής, ο οποίος δίνει αγώνα ζωής για τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για 140 ημέρες βρισκόταν σε απεργία πείνας, με αίτημα τη διάσωσή τους.
Ο Αριστοτέλης Χαντζής νοσηλευόταν μέχρι σήμερα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», από όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στον «Ευαγγελισμό».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινότητας των Προσφυγικών, ο απεργός πείνας παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια, με:
• καρδιακή βλάβη,
• ηπατική δυσλειτουργία,
• αναπνευστική ανεπάρκεια που απαιτεί χορήγηση οξυγόνου υψηλής ροής (high-flow),
• ραβδομυόλυση
• καταστολή του μυελού των οστών
• ηλεκτρολυτικές διαταραχές.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, η επιδείνωση της κατάστασής του συνδέεται με την παρατεταμένη ασιτία και με σοβαρό σύνδρομο επανασίτισης.
Παράλληλα, η κοινότητα των Προσφυγικών απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον «Ευαγγελισμό», εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση της υγείας του Αριστοτέλη Χαντζή.
















