Ένα από τα πιο ζωντανά και αγαπημένα παραδοσιακά έθιμα του καλοκαιριού, ο Κλήδονας, αναβιώνει φέτος στη Λαμία, μεταφέροντας το άρωμα των χαμένων πατρίδων και της μικρασιατικής παράδοσης στο σήμερα.
Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία και τον πολιτισμό, διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Κλήδονας 2026», σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Λαμιέων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου 2026, στις 21:00, στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Μαγνησίας, έναν τόπο με βαρύ ιστορικό και μικρασιατικό φορτίο για την περιοχή.
Μετά την αναπαράσταση του εθίμου, τη σκυτάλη θα πάρει το κέφι και ο χορός. Θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι με ζωντανή μουσική από λαϊκή ορχήστρα, η οποία υπόσχεται να κρατήσει τη διασκέδαση αμείωτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο μουσικό σχήμα της βραδιάς θα είναι οι Δημήτρης Αργυρίου, Κάλλια Ρίζου, Γιώργος Αλεξίου και Νίκος Δημητρίου.
• Είσοδος ελεύθερη.

















