Τηλεφωνική απάτη που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Κιλκίς, με λεία πάνω από 12.000 ευρώ, εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, συνεργός τους τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο του παθόντα προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, και με διάφορα τεχνάσματα τον έπεισε να συγκεντρώσει τα κοσμήματα που έχει στο σπίτι, να τα τοποθετήσει σε σακούλα και να τα εναποθέσει εκτός της οικίας. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός αφαίρεσε τη σακούλα με τα κοσμήματα αξίας 12.700 ευρώ και διέφυγε με όχημα που είχε εκμισθώσει ο ημεδαπός συνεργός του.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
















