pontosnews.gr
Κυριακή, 28/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαρινέλλα 1938-2026: Τα λόγια είναι περιττά…

Για περισσότερα από 65 χρόνια η λατρεμένη ερμηνεύτρια δεν έπαψε να ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο τα όνειρα, τους πόθους, την αγωνία και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού

29/03/2026 - 9:12πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τα λόγια είναι περιττά για τη Μαρινέλλα, μία από τις μεγαλύτερες φωνές που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό πεντάγραμμο, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Για περισσότερα από 65 χρόνια η λατρεμένη ερμηνεύτρια δεν έπαψε να ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο τα όνειρα, τους πόθους, την αγωνία και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού.

«Με βαθιά θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια της Μαρινέλλας, αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς, η οποία κατέληξε στο σπίτι της, σήμερα 28 Μαρτίου 2026 στις 18:00», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Και βαθιά θλίψη σκόρπισε η είδηση σε όποιο σημείο της Γης υπάρχουν Έλληνες, καθώς ήταν η φωνή της που καθόρισε όσο καμιά άλλη το εύρος του ελληνικού τραγουδιού.

Από το αδιαχώρητο που επικρατούσε στα κέντρα όπου τραγουδούσε, παρά το γεγονός ότι συνδέθηκε με μυθικούς τραγουδιστές όπως ο Καζαντζίδης και ο Βοσκόπουλος, δεν μπήκε ποτέ στη σκιά τους. Έλαμπε πάντα αυτόφωτη, καθώς η φωνή της ξεχώριζε πάντα για την καθαρότητα ενός σπάνιου μουσικού μέταλλου με μοναδική έκταση και μία εντελώς χαρακτηριστική χροιά.

Πάνω απ’ όλα, όμως, η Μαρινέλλα διακρίθηκε για την καθαρά προσωπική της εκφραστικότητα, την αγέρωχη στάση του σώματος, το τίναγμα του κεφαλιού, την κίνηση των χεριών τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις της όσο και στις ηχογραφήσεις της. Ήταν η πρώτη που έφερε το «ανδρόγυνο» στιλ στη σκηνή, με το κοντό μαλλί και τα «καμπάνα» παντελόνια. Κυκλοφόρησε πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων, γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και της χάρισαν διεθνή αναγνώριση.

Υπήρξε επίσης η πρώτη επώνυμη Ελληνίδα που στα μέσα της δεκαετίας του ’70 έφερε στον κόσμο ένα παιδί εκτός γάμου, τη μοναχοκόρη της, Τζωρτίνα Σερπιέρη, καρπό του έρωτά της με τον πρωταθλητή Ελλάδος στην ιππασία Φρέντυ Σερπιέρη.

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

«Δεν θα βάλω ποτέ να ακούσω Μαρινέλλα»

«Ποτέ δεν αισθάνθηκα μύθος, ούτε θρύλος. Μεγάλες κουβέντες που δεν ταιριάζουν στην προσωπικότητά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου λένε τίποτα οι ταμπέλες. Επίσης, ποτέ δεν θα βάλω να ακούσω Μαρινέλλα. Είναι δυνατό να κάθομαι να περνώ την ώρα μου με τα δικά μου τραγούδια; Το βέβαιο είναι ότι είμαι μια γυναίκα χορτασμένη. Αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί έχω ζήσει δεκάδες ζωές. Ό,τι και να γίνει, έχω μάθει ότι προέχουν ο αγώνας, η σκληρή δουλειά και το πείσμα. Σημασία έχει να μην ψωνιστείς και υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητές σου. Ακόμη και σήμερα ο χρόνος σταματά όταν βγαίνω στη σκηνή να τραγουδήσω. Η νύχτα μπορεί να σε κάνει σκάρτο άνθρωπο, αλλά εξαρτάται κυρίως από σένα. Προσωπικά, δεν παρασύρθηκα από τις Σειρήνες και θεωρώ ότι παρέμεινα ένας καλός άνθρωπος» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στη LiFO και στον Γιάννη Πανταζόπουλο τον Ιούνιο του 2024.

Μάλιστα, είχε εξομολογηθεί και πως απέκτησε το καλλιτεχνικό της όνομα, το 1956. Η «βάπτισή» της οφείλεται στον Τόλη Χάρμα, με τον οποίο συνεργάζονταν στο κέντρο «Πανόραμα» της Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης. Όπως αφηγήθηκε η ίδια στη LiFO, «η έμπνευση του ήρθε από το ομώνυμο τραγούδι του». «”Κορίτσι μου, είναι δυνατό να σε βγάλουμε στο πάλκο ως Κική Παπαδοπούλου; Για τραγουδίστρια σε πήραμε, όχι για δακτυλογράφο”, μου είπε τότε και κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα» είχε δηλώσει.

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Η βιογραφία της

Μια διαφορετική και ιδιότυπη βιογραφία της μεγάλης ερμηνεύτριας παρουσιάζει ο φίλος της και συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης στο βιβλίο του «Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» (Εκδόσεις Διόπτρα- Οκτώβριος 2023), το οποίο εξιστορεί μέσα από πολύμηνες «μεσημεριανές» συζητήσεις όλη τη ζωή της κι ό,τι απόσταγμα προέκυψε σε μια καριέρα που αγγίζει κοντά 70 χρόνια διαρκούς παρουσίας.

Με αφορμή την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, η Μαρινέλλα είχε δηλώσει στην Καθημερινή και στον Βύρωνα Κρίτζα, τον Οκτώβριο του 2023: «Όλα αυτά τα χρόνια, είναι δυνατόν το κοινό μου να είναι το ίδιο; Έχουν πεθάνει όλοι οι παλιοί μου ακροατές και όλοι οι παλιοί μου φίλοι. Μην κοιτάς που εγώ ζω και υπάρχω. Χτύπα ξύλο… Λοιπόν. Εγώ υπάρχω. Γιατί θέλω να υπάρχω. Τώρα, αν με κουράζουν τα ”μύθος”, ”ντίβα” κ.ά… Δεν θα πω τη λέξη ”κουράζουν”. Με αφήνουν παντελώς αδιάφορη. Δεν μου άρεσαν ποτέ όλοι αυτοί οι υπέρτιτλοι: ντίβα, Εκάβη, θεά… Είμαι μια απλή τραγουδίστρια, που προσπαθεί εκεί πάνω να είναι καλή. Αν κατάφερα κάτι, είναι να ανεβαίνω σιγά σιγά, έστω και μισό σκαλοπατάκι κάθε φορά. Ανά περιόδους, το κοινό πήγαινε σωρηδόν σε έναν καλλιτέχνη και τον ανέβαζε στα ύψη. Μιλάω γι’ αυτό που έγινε στην Αλίκη, στον Βοσκόπουλο, στον Ξανθόπουλο. Εγώ δεν έγινα ποτέ μόδα. Είχα πολύ και σταθερό κόσμο. Υπήρχε μια κατάθεση».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απολιθωμένος κορμός δέντρου στο νέο πάρκο απολιθωμάτων στο δάσος στην Κερασιά της βόρειας Εύβοιας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/STR)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απολιθωμένο Δάσος Κερασιάς: Ένας άγνωστος φυσικός θησαυρός 7 εκατομμυρίων ετών στη βόρεια Εύβοια

27/06/2026 - 9:16μμ
Βελούδινος χρυσοκέντητος επενδύτης σε χρήση στους αστικούς πληθυσμούς της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας: Η συλλογή ελληνικών ενδυμασιών «Βικτώρια Γ. Καρέλια»

27/06/2026 - 8:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχ. Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μπέη Χαμάμ επιστρέφει στη ζωή της Θεσσαλονίκης – Το ιστορικό μνημείο μετατρέπεται σε νέο πυρήνα πολιτισμού

24/06/2026 - 11:56μμ
(Φωτ.: pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παναγία Σουμελά στον Πόντο: Νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας – Γεμίζουν τα ταμεία της Τουρκίας

23/06/2026 - 8:22μμ
Στιγμιότυπο από τη συναυλία στο Release Athens Festival (φωτ.: allwyn.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το live των Ημισκούμπρια στο Release Athens Festival ένωσε διαφορετικές γενιές (vid.)

23/06/2026 - 4:06μμ
Ο Σταύρος Ξαρχάκος με τα παιδιά του και τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα εικονίζονται με τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ Δανιήλ Μπερναδούτ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βουλή των Ελλήνων/Φρόσω Κανελλίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σταύρος Ξαρχάκος: Έγινε γραμματόσημο των ΕΛΤΑ – Η συγκινητική τελετή απονομής στη Βουλή από τον Νικήτα Κακλαμάνη

22/06/2026 - 2:29μμ
Η νεανική ανδρική μορφή είναι  στεφανωμένη με φύλλα καλαμιού (πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Σπάνιο ψηφιδωτό με τον θεό Ευρυμέδοντα βρέθηκε σε αρχαία ελληνική πόλη

20/06/2026 - 3:29μμ
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσόγκας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σωτήρης Τσόγκας: Το ελληνικό θέατρο αποχαιρετά έναν γνήσιο υπηρέτη του

18/06/2026 - 4:24μμ
Ζημιές στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς μετά τις ρωσικές επιθέσεις

18/06/2026 - 9:20πμ
(Φωτ.: Δήμος Νάουσας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νάουσας: Στο φως το βασιλικό γυμνάσιο του Φιλίππου Β’ όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο στη Μίεζα

17/06/2026 - 5:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(φωτ.: Αναστασία Γερολυμάτου/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αναστασία Γερολυμάτου: Η 88χρονη σέρφερ που κατέρριψε τα ρεκόρ

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/ConsulateGeneralOfGreeceInChicago?locale=el_GR)

Σικάγο: Εγκαίνια της έκθεσης τέχνης «We the People» στο Greektown για τα 250 χρόνια από την ίδρυση των ΗΠΑ

38 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ρύθμιση οφειλών με τον νόμο 5313/26: Σανίδι σωτηρίας για 2 εκατομμύρια πολίτες

1 ώρα πριν
Το Arosa Kulm υπήρξε ένα από τα πλοία που συνέδεσαν την Ευρώπη με την Αυστραλία κατά τα μεταπολεμικά χρόνια, μεταφέροντας ανθρώπους που αναζητούσαν μια νέα αρχή στην άλλη άκρη του κόσμου (φωτ.:The Greek Herald)

Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία: Η δεκαετία που άλλαξε τη μοίρα τους

2 ώρες πριν
F/A-18E Super Hornet, της Μοίρας Μαχητικών Κρούσης (VFA) 14, απογειώνεται από το κατάστρωμα πτήσης του αεροπλανοφόρου κλάσης Nimitz, USS Abraham Lincoln (φωτ.: centcom.mil/ MEDIA/ IMAGERY/ igphoto/ 2003948596/NAVCENT Public Affairs)

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με αμοιβαία πλήγματα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Μελισσίων/Facebook)

Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και συγκίνηση στον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign