pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Έπσταϊν: Επανεξέταση των αρχείων μετά τις κατηγορίες για απόκρυψη ντοκουμέντων σχετικών με τον Ντόναλντ Τραμπ

Καταθέτουν στο Κογκρέσο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και σύζυγός του πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον

26/02/2026 - 6:51μμ
Διαφήμιση πολιτικού κόμματος στη Βρετανία τον περασμένο Ιανουάριο έχει μια κοινή φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζέφρι Έπστιν και αναγράφει «Σε όσες χώρες κι αν εισβάλλεις, πάλι παιδόφιλος θα είσαι» (φωτ.: EPA/Tolga Akmen)

Διαφήμιση πολιτικού κόμματος στη Βρετανία τον περασμένο Ιανουάριο έχει μια κοινή φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζέφρι Έπστιν και αναγράφει «Σε όσες χώρες κι αν εισβάλλεις, πάλι παιδόφιλος θα είσαι» (φωτ.: EPA/Tolga Akmen)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για την επανεξέταση ντοκουμέντων του φακέλου Έπσταϊν δεσμεύθηκε χθες, Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αφότου μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έκρυψε πολλά στα οποία γίνεται αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη.

Ο δημόσιος ραδιοσταθμός NPR μετέδωσε προχθές, Τρίτη, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, επικεφαλής του οποίου είναι μια πιστή στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο, εμπόδισε τη δημοσιοποίηση ντοκουμέντων που συνδέονται με κατηγορίες σε βάρος του ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ανήλικη.

Σύμφωνα με τον NPR, έγγραφα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Τζέφρι Έπσταϊν, στα οποία αναφερόταν το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, αφαιρέθηκαν επίσης από τη δημόσια βάση δεδομένων σχετικά με τον σεξουαλικό εγκληματία ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το 2019 στη φυλακή πριν από μια δίκη.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ, το υπουργείο Δικαιοσύνης έγραψε ότι, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, φάκελοι σχετικοί με τη συνεργό του Έπσταϊν, την Γκίλεν Μάξγουελ, φαίνεται να λείπουν από τη δημόσια βάση δεδομένων.

«Όπως και για όλα τα ντοκουμέντα που επισημάνθηκαν (…), το υπουργείο επανεξετάζει αυτή τη στιγμή τους φακέλους που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία», ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο X.

«Αν κάποιο ντοκουμέντο αποδειχθεί ότι ταξινομήθηκε εσφαλμένα στη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης και ότι ανταποκρίνεται στα κριτήρια του νόμου, το υπουργείο ασφαλώς θα το δημοσιοποιήσει», διαβεβαίωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπαινισσόμενο το νόμο που υιοθετήθηκε πέρυσι για να διατάξει την κυβέρνηση να αποκαλύψει όλους τους φακέλους της για τον Έπσταϊν.

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε υποστηρίξει μέσω του X ότι «ΤΙΠΟΤΑ δεν αφαιρέθηκε» και είχε διαβεβαιώσει ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν μόνο έγγραφα που ήταν διπλά, εκείνα για τα οποία υπήρχε δικαστική απόφαση μη δημοσιοποίησης ή αυτά που αποτελούν μέρος ομοσπονδιακής έρευνας σε εξέλιξη δεν δημοσιοποιήθηκαν.

«Επιχείρηση απόκρυψης»

Μετά τον NPR, οι New York Times ανέφεραν χθες, Τετάρτη, ότι μεταξύ των μη δημοσιοποιημένων ντοκουμέντων υπάρχουν σημειώσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) που συνοψίζουν ανακρίσεις οι οποίες έγιναν σε σχέση με τις κατηγορίες μιας γυναίκας το 2019.

Η γυναίκα αυτή είχε εμφανισθεί μετά τη σύλληψη του Νεοϋορκέζου χρηματιστή και είχε υποστηρίξει πως μερικές δεκαετίες νωρίτερα, όταν ήταν ανήλικη, είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Τζέφρι Έπσταϊν και από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι από τις τέσσερις ανακρίσεις που πραγματοποιήθηκαν, δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο μια σύνοψη, η οποία αφορά τις κατηγορίες εναντίον του Τζέφρι Έπσταϊν.

Οι δημοκρατικοί βουλευτές της ισχυρής Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων είπαν από την πλευρά τους ότι τις τελευταίες εβδομάδες διεξήγαγαν έρευνες σχετικά με τη δουλειά του FBI γύρω απ’ αυτές τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν το 2019. Υποστηρίζουν ότι «μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως απέκρυψε παρανόμως τις ανακρίσεις του FBI» με το φερόμενο θύμα.

«Η αποσιώπηση άμεσων αποδείξεων για μια εν δυνάμει επίθεση από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το πιο σοβαρό έγκλημα που θα μπορούσε να γίνει σ’ αυτή την επιχείρηση απόκρυψης του Λευκού Οίκου», κατήγγειλαν χθες μέσω του X.

«Είναι η πιο μεγάλη επιχείρηση απόκρυψης από την κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία (…) Απαιτούμε απαντήσεις», τόνισαν.

Σε απάντηση, το υπουργείο Δικαιοσύης τους κάλεσε «να πάψουν να εξαπατούν το ευρύ κοινό κατασκευάζοντας αγανάκτηση εκ μέρους της ριζοσπαστικής βάσης τους κατά του Τραμπ».

Το υπουργείο δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», εν μέρει λογοκριμένες, από το φάκελο Έπστιν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της να ρίξει άπλετο φως σ’ αυτόν τον πολιτικά εκρηκτικό φάκελο.

Όμως θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι πολυάριθμα ντοκουμέντα έχουν λογοκριθεί, καθώς και για το ότι δεν δόθηκε καμιά δικαστική συνέχεια εναντίον των φερόμενων συνεργών του χρηματιστή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν κάποτε κοντά στον Τζέφρι Έπσταϊν, με τον οποίο κινούνταν στους ίδιους κύκλους, έχει αρνηθεί ότι γνώριζε την εγκληματική συμπεριφορά του και διαβεβαιώνει πως διέκοψε τις σχέσεις του μαζί του πριν από τις δικαστικές διώξεις σε βάρος του χρηματιστή.

Καταθέτουν η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να καταθέσει σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο γύρω από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Έπσταϊν.

Η 78χρονη Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να καταθέσει ενόρκως σήμερα, πριν από το σύζυγό της και πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, 79 ετών, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι καταθέσεις τους και οι απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των βουλευτών δεν θα γίνουν στο Κογκρέσο, αλλά μέσω βιντεοσύνδεσης. Οι συνεδριάσεις θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, έτσι δεν είναι σαφές πόσες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν.

Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον αρνούνταν επί μήνες να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου στην έρευνα για την υπόθεση Έπσταϊν.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Τζέιμς Κόμερ, ότι διεξάγει μια πολιτικά υποκινούμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, το γεγονός ότι στις αρχές Φεβρουαρίου οι Κλίντον συμφώνησαν να καταθέσουν, έκανε τους Ρεπουμπλικανούς να ακυρώσουν ψηφοφορία για την έναρξη διαδικασίας σε βάρος τους για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Το όνομα του Μπιλ Κλίντον και φωτογραφίες του εμφανίζονται σε ντοκουμέντα που σχετίζονται με τις έρευνες σχετικά με τον Έπσταϊν. Εντούτοις η αναφορά και μόνο του ονόματος δεν σημαίνει κάτι. Ο πρώην πρόεδρος έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με τη γνωριμία του με τον Έπσταϊν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικά μέτρα στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπεία και Ιράν: Έλληνας κατηγορείται για επιχείρηση κατά δημοσιογράφου στο Λονδίνο

29/05/2026 - 6:33μμ
O πρόεδρος της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαία κλιμάκωση μετά το drone στη Ρουμανία: Κλείνει το ρωσικό προξενείο στην Κωνστάντζα

29/05/2026 - 5:21μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο, 1η Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / AP Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Στο θλιβερό μονοπάτι» της Ουκρανίας – Πιέσεις και απειλές από τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας

29/05/2026 - 2:29μμ
Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

29/05/2026 - 12:25μμ
Αντιισραηλινή αφίσα κρέμεται στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη του Ιράν.  Γράφει στα περσικά: «Το Ισραήλ δεν θα προλάβει να δει τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια» (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω νέων εχθροπραξιών – Τι προβλέπει το «μνημόνιο κατανόησης» που εξετάζουν

29/05/2026 - 10:31πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με αφορμή την καθαίρεση του Οζέλ

29/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

28/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ταύρος έσπασε βιτρίνα και εισέβαλε σε κομμωτήριο σκορπίζοντας πανικό – Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό

28/05/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ: «Αν δεν είναι μια εξαιρετική συμφωνία, δεν θα την κάνουμε»»

27/05/2026 - 10:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 Σπορ)

Απογειώθηκε στα 8,49 μ. ο Τεντόγλου στην Κύπρο

21 λεπτά πριν
Οι Στάθης Ταξίδης και Χρήστος Εμμανουηλίδης με τις αναμνηστικές πλακέτες (φωτ.: Facebook / Ahepa Hellas District 25)

«Η ποντιακή διάλεκτος είναι ζωντανή απόδειξη ιστορικής συνέχειας»

47 λεπτά πριν
Ο Λευτέρης Πανταζής και η Λένα Κιτσοπούλου (πηγή: aefestival.gr/)

Η Λένα Κιτσοπούλου, μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή στις «Βάκχες» του Ευρυπίδη, ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν την Αθήνα

1 ώρα πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ενοχή τεσσάρων στελεχών για τον εγκλωβισμό στην Αττική Οδό πρότεινε ο εισαγγελέας

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στους Γόννους Λάρισας, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 (φωτ.: onlarissa.gr)

Φωτιά στους Γόννους Λάρισας: Ισχυρές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

2 ώρες πριν
Αστυνομικά μέτρα στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Κατασκοπεία και Ιράν: Έλληνας κατηγορείται για επιχείρηση κατά δημοσιογράφου στο Λονδίνο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign