pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Άντριου: Η σύλληψη που βάζει βόμβα στα θεμέλια του βρετανικού Στέμματος

Το σκάνδαλο Έπστιν επανέρχεται στο προσκήνιο και δοκιμάζει την εμπιστοσύνη προς το θεσμό

20/02/2026 - 7:24μμ
Πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων για τη σύλληψη του Άντριου, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων για τη σύλληψη του Άντριου, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά τη θεαματική σύλληψη του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου, η αστυνομική έρευνα βάσει υποψιών που συνδέονται με το σκάνδαλο Έπστιν συνεχίζεται και η βρετανική βασιλική οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, η οποία θεωρείται «επικίνδυνη» από τους ειδικούς.

Ο μικρός αδελφός του βασιλιά Κάρολου απελευθερώθηκε χθες· οι έρευνες συνεχίζονται στην προηγούμενη κατοικία του, το Royal Lodge κοντά στο Γουίνδσορ, απ’ όπου έχει αποπεμφθεί.

Ο Άντριου συνελήφθη την ημέρα των 66ων γενεθλίων του και ανακρίθηκε επί δώδεκα ώρες, με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και υποψίες διαβίβασης απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων και εμπιστευτικών πληροφοριών στον Τζέφρι Έπστιν.

Η σύλληψη αυτή σημαδεύει την «πιο επικίνδυνη ημέρα για τη μοναρχία», γράφει η Telegraph, ενώ η Daily Mail κάνει λόγο για μία «σύγχρονη μοναρχία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερό της κίνδυνο».

Το τέλος της εποχής της αγάπης και του σεβασμού

Σύμφωνα με τον ειδικό επί βασιλικών θεμάτων Ed Owens, η κατάσταση είναι ακόμη πιο επικίνδυνη επειδή περιλαμβάνει «πολλούς αγνώστους», κυρίως ως προς το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Άντριου.

Οι υποψίες για σεξουαλικές επιθέσεις που τον περιβάλλουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός του πλαισίου της επίσημης έρευνας.

Ο ίδιος υπενθυμίζει προηγούμενες κρίσεις που συγκλόνισαν τη μοναρχία –το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997 και την αποποίηση του θρόνου από τον Εδουάρδο Η΄ το 1936–, επισημαίνοντας ότι χρειάστηκαν «περισσότερα από 10 χρόνια» για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της», εκφράζοντας παράλληλα τη «βαθύτατη ανησυχία» του. Παράλληλα, αν και είχε ήδη αφαιρέσει όλους τους βασιλικούς τίτλους από τον αδελφό του τον Οκτώβριο λόγω των νέων στοιχείων για τις σχέσεις του με τον Έπστιν, απέφυγε να αλλάξει το πρόγραμμά του και παρευρέθηκε κανονικά σε ντεφιλέ του Fashion Week του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Roya Nikkhah των Sunday Times, η βασιλική οικογένεια θα επιχειρήσει να συνεχίσει «σαν να μην συνέβη τίποτε», όμως η εμπιστοσύνη στον θεσμό κινδυνεύει να διαβρωθεί από μια σύλληψη άνευ προηγουμένου από τον 17ο αιώνα.

«Η εποχή του σεβασμού της βασιλείας της Ελισάβετ έχει τελειώσει», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι το κοινό δεν δείχνει πλέον την ίδια αγάπη προς τον θεσμό.

Ύποπτος όπως κάθε άλλος

Τροφοδοτώντας την αίσθηση ότι η βασιλική οικογένεια δεν βρίσκεται πλέον υπεράνω των νόμων, τα βρετανικά μέσα σημείωσαν ότι ο βασιλιάς δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για τη σύλληψη του αδελφού του.

Η ταμπλόιντ The Sun ανέφερε ότι, όπως κάθε ύποπτος, ο Άντριου υποβλήθηκε σε λήψη δείγματος DNA, δακτυλοσκόπηση και φωτογράφιση δικαστικής ταυτότητας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη σύλληψη «πολύ θλιβερή» και «πολύ κακή για τη βασιλική οικογένεια», ενώ η υπόθεση αναδεικνύει και την αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου μέχρι στιγμής οι συνέπειες του σκανδάλου Έπστιν παραμένουν περιορισμένες, με μόνη καταδίκη εκείνη της συνεργού του, Γκίλεν Μάξγουελ.

Τις τελευταίες ημέρες η βρετανική αστυνομία δηλώνει ότι εξετάζει τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ νέες κατηγορίες εμφανίστηκαν σε βάρος του Αντριου, ο οποίος αυτή τη φορά απέφυγε να σχολιάσει.

Παράλληλα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι αξιολογούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γυναίκα στάλθηκε από τον Έπστιν στο Royal Lodge το 2010, πιθανόν για να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον Άντριου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη καταγγελία δεν περιλαμβάνεται επίσημα στην ανακοίνωση της αστυνομίας και παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος ανακρίθηκε σχετικά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

29/05/2026 - 9:05μμ
Αστυνομικά μέτρα στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπεία και Ιράν: Έλληνας κατηγορείται για επιχείρηση κατά δημοσιογράφου στο Λονδίνο

29/05/2026 - 6:33μμ
O πρόεδρος της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαία κλιμάκωση μετά το drone στη Ρουμανία: Κλείνει το ρωσικό προξενείο στην Κωνστάντζα

29/05/2026 - 5:21μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο, 1η Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / AP Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Στο θλιβερό μονοπάτι» της Ουκρανίας – Πιέσεις και απειλές από τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας

29/05/2026 - 2:29μμ
Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

29/05/2026 - 12:25μμ
Αντιισραηλινή αφίσα κρέμεται στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη του Ιράν.  Γράφει στα περσικά: «Το Ισραήλ δεν θα προλάβει να δει τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια» (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω νέων εχθροπραξιών – Τι προβλέπει το «μνημόνιο κατανόησης» που εξετάζουν

29/05/2026 - 10:31πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με αφορμή την καθαίρεση του Οζέλ

29/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

28/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ταύρος έσπασε βιτρίνα και εισέβαλε σε κομμωτήριο σκορπίζοντας πανικό – Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό

28/05/2026 - 10:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)

Ιράν: Οι Αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά το θάνατό του

2 ώρες πριν
Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

2 ώρες πριν
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θωμαΐς Αντωνιάδου)

Εντυπωσιακός και πάλι ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6,00μ στη Λεμεσό

3 ώρες πριν
Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

4 ώρες πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign