Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων πρατήριων υγρών καυσίμων και καταστημάτων μίνι-μάρκετ σε περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής. Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη πέντε μελών της συμμορίας (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 58, 46, 33, 32 και 31 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας άντρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που συνελήφθη είχε λάβει μέρος στο παρελθόν σε διαγωνισμούς ομορφιάς, εργαζόταν ως μοντέλο και φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη δράση της συμμορίας.
Σε βάρος των πέντε ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια σε ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα προκύπτει ότι η συμμορία ξεκίνησε τη δράση της τον Αύγουστο του 2025 στοχοποιώντας βενζινάδικα και μίνι μάρκετ σε Πετρούπολη, Ίλιον, Περιστέρι, Αγ. Αναργύρους, Καματερό, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, στο κέντρο της Αθήνας και στο Παλαιό Ψυχικό.
Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 46χρονος άλλοτε μόνος και άλλοτε μαζί με τον 32χρονο εισέρχονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε καταστήματα μίνι-μάρκετ, όπου με την απειλή περιστρόφου και σε κάποιες περιπτώσεις μαχαιριού σε βάρος των υπαλλήλων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από ταμειακές μηχανές, τα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων καθώς και προϊόντα των καταστημάτων.
Οι δράστες επέλεγαν κυρίως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες για τη διάπραξη των ληστειών ενώ φορούσαν κουκούλες full-face και γάντια για να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους.
Ενδεικτικό της θρασύτητάς τους, όπως υπογραμμίζεται από την ΕΛΑΣ, αποτελεί το γεγονός πως σε μία περίπτωση τραυμάτισαν τον υπάλληλο καταστήματος με το μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.
Τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας κατά τη διάπραξη των ληστειών παρείχαν την απαραίτητη συνδρομή στον 46χρονο και τον 32χρονο μεταφέροντάς τους με οχήματα της ιδιοκτησίας τους στα καταστήματα για τη διάπραξη των ληστειών, ενώ τους περίμεναν έξω από αυτά προκειμένου να τους παραλάβουν μετά την αφαίρεση των χρηματικών ποσών και να διαφύγουν.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το περίστροφο που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των ένοπλων ληστειών, δύο μαχαίρια, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε από τους κατηγορούμενους κατά τη διάπραξη των ληστειών, δύο οχήματα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών με συνολική λεία που ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 8.960 ευρώ.
Επιπρόσθετα από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι δύο εκ των συλληφθέντων –οι οποίοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα– έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
















