pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Ο Τραμπ θα καλοδεχτεί τη Ματσάδο και κυρίως το Νόμπελ της – Φρένο από τη Γερουσία στα σχέδια του Λευκού Οίκου

Περιορίζεται με ψήφισμα η δυνατότητα στρατιωτικής δράσης του προέδρου κατά της Βενεζουέλας – Ο ίδιος καταγγέλλει τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που ψήφισαν υπέρ

9/01/2026 - 11:04πμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η αντιπολιτευόμενη Βενεζουελανή Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, και πρόσθεσε ότι «ανυπομονεί» να την συναντήσει, και θα ήταν «μεγάλη τιμή» αν του παρέδιδε το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε.

«Θα έρθει κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα. Ανυπομονώ να την χαιρετήσω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News.

«Άκουσα πως θέλει να το κάνει. Θα ήταν μεγάλη τιμή», είπε επίσης στον παρουσιαστή Σον Χάνιτι, ο οποίος του υπενθύμισε ότι η επικεφαλής της βενεζουελανής αντιπολίτευσης έχει δεσμευθεί να «μοιραστεί» το βραβείο της με τον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και να του το «παραδώσει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έκρινε άλλη μια φορά χθες, Πέμπτη, πως αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα, είχε δηλώσει μετά τη «σύλληψη» του Νικολάς Μαδούρο από τους Αμερικανούς ότι η Ματσάδο δεν έχει τα προσόντα για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Όπως είχε υποστηρίξει, η Ματσάδο «δεν χαίρει ούτε υποστήριξης ούτε σεβασμού μέσα στη χώρα της».

Παρά τις προσπάθειες της βενεζουελανής αντιπολιτευόμενης να εκφράσει τη φιλία της προς το πρόσωπό του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει χωνέψει ότι επελέγη εκείνη και όχι ο ίδιος για το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο από καιρό εποφθαλμιά. Εξέφρασε μάλιστα για άλλη μια φορά τα παράπονά του χθες στο Fox News, καταφερόμενος ιδιαίτερα εναντίον της Νορβηγίας.

«Εκεί βρίσκεται η επιτροπή [σ.σ.: που απονέμει το Νόμπελ Ειρήνης]. (…) Έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη Νορβηγία. Είτε έχει κάποια επιρροή σ’ αυτό είτε όχι. Πιστεύω πως έχει. Λένε πως δεν έχει. Όμως όταν έχεις βάλει τέλος σε οκτώ πολέμους, θα έπρεπε να πάρεις ένα για καθέναν απ’ αυτούς», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαναλαμβάνει τον αριθμό αυτό, τον οποίο οι ειδικοί των διεθνών σχέσεων θεωρούν αναξιόπιστο.

Το «φρένο» της Γερουσίας

Χθες, Πέμπτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα που περιορίζει την εξουσία του Τραμπ να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά της Βενεζουέλας χωρίς προηγούμενη έγκριση του Κογκρέσου.

Το ψήφισμα πέρασε με 52 ψήφους υπέρ και 47 κατά, καθώς πέντε Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές συντάχθηκαν με όλα τα μέλη των Δημοκρατικών.

Η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω συζήτηση στην 100μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η απόφαση της Γερουσίας έρχεται λίγες ημέρες μετά τη στρατιωτική επιδρομή των ΗΠΑ στο Καράκας, κατά την οποία συνελήφθη ο Μαδούρο. Δύο προηγούμενες προσπάθειες για ανάλογα ψηφίσματα είχαν μπλοκαριστεί πέρυσι από Ρεπουμπλικανούς, την περίοδο που η αμερικανική κυβέρνηση αύξησε την στρατιωτική πίεση στη Βενεζουέλα, επιτιθέμενη σε σκάφη στη νότια Καραϊβική.

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε έντονα, επιτιθέμενος κατά των πέντε Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών που ψήφισαν υπέρ του περιορισμού των εξουσιών του. Στην ανάρτησή του στο δίκτυο Truth Social, χαρακτήρισε την ψήφο τους «ανοησία» και «αντισυνταγματική», υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική άμυνα και ασφάλεια των ΗΠΑ. Οι πέντε γερουσιαστές που δέχθηκαν τα πυρά του Τραμπ είναι οι: Σούζαν Κόλινς, Λίζα Μαρκόφσκι, Ραντ Πολ, Τζος Χόλεϊ και Τοντ Γιανγκ, με τον πρώην πρόεδρο να δηλώνει ότι «δεν πρέπει πλέον ποτέ να εκλεγούν».

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια κρίσιμη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Κογκρέσο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την αρμοδιότητα της στρατιωτικής δράσης στο εξωτερικό, ενώ προκαλεί συζητήσεις για το ρόλο της Γερουσίας στην εποπτεία των εξουσιών του εκάστοτε προέδρου.

• Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αντι-αμερικανική τοιχογραφία κοντά στο πρώην κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Εύθραυστη ισορροπία μεταξύ διπλωματίας και πολέμου – Πυραυλικά πλήγματα στο Κουβέιτ, νέες μάχες στον Λίβανο

3/06/2026 - 10:34πμ
Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Χεζμπολάχ δοκιμάζουν τα όρια της αμερικανικής διαμεσολάβησης

3/06/2026 - 8:33πμ
Όχημα των Ρουμάνων πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντικός)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη θωρακίζεται απέναντι στις πυρκαγιές: Ρεκόρ δυνάμεων με 777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα

2/06/2026 - 11:59μμ
Το κτήριο του Περιφερειακού Δικαστηρίου Άνγκερμανλαντ στο Χέρνεσαντ της Σουηδίας (φωτ.: EPA / Fredrik Sandberg)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία θέλει να στέλνει στη φυλακή παιδιά από 13 ετών – Η απάντηση στο κύμα βίας των συμμοριών

2/06/2026 - 11:17μμ
(Πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της Καλαβρίας

2/06/2026 - 9:03πμ
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

1/06/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Το Ιράν διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου

1/06/2026 - 6:08μμ
Μέλη της Χεζμπολάχ επιθεωρούν περιοχή που υπέστη ζημιές από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σουεϊφάτ, νότια της Βηρυτού, στις 28 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Οι διαπραγματεύσεις βαλτώνουν, το Ισραήλ προελαύνει στον Λίβανο και οι ΗΠΑ χτυπούν το Ιράν

1/06/2026 - 3:03μμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΚΟΣΜΟΣ

«Voice cloning»: Απάτες με τεχνητές φωνές AI «ξεγελούν» θύματα και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

1/06/2026 - 12:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν σε νέα φάση έντασης στις διαπραγματεύσεις: Η Τεχεράνη ζητά εγγυήσεις, ο Τραμπ αυστηροποιεί τους όρους της συμφωνίας

31/05/2026 - 8:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από το 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων, στο γήπεδο του Παναθλητικού Ομίλου Ατσαλένιου (φωτ.: Δήμος Ηρακλείου)

Η Νέα Ιωνία υποδέχεται το 7ο Αντάμωμα Μικρασιατών και λέει «Μικρασία Χαίρε»

12 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την κεντρική αγορά Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Αναστάσιος Ναρεκιάν)

Αλκοόλ και υγεία: Νέα μελέτη συνδέει την κατανάλωση με αυξημένο κίνδυνο για 20 παθήσεις

54 λεπτά πριν
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Παράταση έως το τέλος του 2026 για την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τον 25ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

29ος Ακριτικός Κύκλος: Το μεγάλο συναπάντημα του ποντιακού ελληνισμού επιστρέφει στο Καρατάσιου

2 ώρες πριν
Αγρότες με τα τρακτέρ τους συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα. Τρίτη 2 Ιουνίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Αγρότες ξανά στους δρόμους: «Βράζει» η Θεσσαλία εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου

2 ώρες πριν
Τα γυαλιά του Αντώνιου Αθηνογένη από τις μουσειακές συλλογές της Εστίας Νέας Σμύρνης, και πορτρέτο του (φωτ.: Εστία Νέας Σμύρνης / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών – ΕΙΕ)

Αντώνιος Αθηνογένης: Από τα δικαστήρια της Σμύρνης στα έδρανα της Βουλής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign