pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Για γερά νεύρα η έξοδος των εκδρομέων προς κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

Μετ' εμποδίων και χαμηλές ταχύτητες η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς λόγω των αγροτοκτηνοτροφικών μπλόκων

24/12/2025 - 10:54πμ
Εικόνα από το μπλόκο στη Θήβα, πριν αρχίσει η έξοδος των εκδρομέων (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/ EUROKINISSI)

Εικόνα από το μπλόκο στη Θήβα, πριν αρχίσει η έξοδος των εκδρομέων (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με δυσκολίες και χαμηλές ταχύτητες εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα προς την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων που επηρεάζουν βασικά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου. Αν και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσα από τα μπλόκα των τρακτέρ, οι χαμηλές ταχύτητες κρίνονται αναγκαίες για λόγους ασφαλείας, ενώ η τροχαία βρίσκεται σε κομβικά σημεία, ρυθμίζοντας τη ροή των οχημάτων.

Τα ΙΧ και τα λεωφορεία κινούνται στο εθνικό δίκτυο, ενώ τα φορτηγά εκτρέπονται σε παράπλευρους δρόμους μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την εικόνα που καταγράφεται αυτή την ώρα, τα προβλήματα ξεκινούν μετά τον κόμβο της Χαλκίδας για τα οχήματα που κινούνται από την Αθήνα προς τη Λαμία. Από το 70ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και για περίπου 5 χιλιόμετρα, έως τον κόμβο της Ριτσώνας, η κυκλοφορία διεξάγεται σε ένα ρεύμα, με τις ταχύτητες να κυμαίνονται από 10 έως 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Μετά τον κόμβο της Ριτσώνας, στο 75ο χιλιόμετρο, τα οχήματα κινούνται κανονικά στο εθνικό δίκτυο για περίπου 12 χιλιόμετρα. Ωστόσο, 3 χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο της Θήβας οι οδηγοί αναγκάζονται να μειώσουν εκ νέου ταχύτητα προκειμένου να διέλθουν από το μπλόκο των τρακτέρ που έχει στηθεί στο σημείο. Η διέλευση πραγματοποιείται ελεγχόμενα και με αυξημένη προσοχή, υπό την επίβλεψη της τροχαίας.

Μετά το μπλόκο της Θήβας και για περίπου 20 χιλιόμετρα, η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, στο 110ό χιλιόμετρο, περίπου 5 χιλιόμετρα πριν από το Κάστρο Βοιωτίας, τα οχήματα μειώνουν και πάλι ταχύτητα, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Αστυνομίας, προκειμένου να περάσουν από το σημείο όπου βρίσκονται τα τρακτέρ, με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε δύο λωρίδες.

Μετά το Κάστρο, η εικόνα παρουσιάζει σαφή βελτίωση.

Στην περιοχή της Αταλάντης, οι αγρότες έχουν αφήσει ανοιχτές δύο λωρίδες κυκλοφορίας, γεγονός που περιορίζει την ταλαιπωρία των οδηγών και επιτρέπει την ομαλότερη ροή των οχημάτων. Αντίστοιχα, στονν Μπράλο, η διέλευση γίνεται με μικρότερες καθυστερήσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα τμήματα της διαδρομής.

Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου η κυκλοφορία διεξάγεται σε ένα ρεύμα. Η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς, καθώς η αυξημένη ροή οχημάτων από την Αθήνα προς τη Λαμία δημιουργεί νέες καθυστερήσεις στη Ριτσώνα, στη Θήβα και στο Κάστρο Βοιωτίας.

Πού εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη δυτική Ελλάδα

Σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στην Αιτωλοακαρνανία και Κορίνθου-Πατρών-Πύργου στην Αχαΐα, γίνεται εκτροπή της κίνησης των αυτοκινήτων, λόγω των μπλόκων που έχουν στηθεί από αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν στήσει μπλόκο επί 19 συνεχόμενες ημέρες στον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος όπου βρίσκονται τα διόδια του Αγγελοκάστρου, κοντά στο Αγρίνιο.

Όμως, από χθες Τρίτη, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα στην άκρη του οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ έχουν σηκώσει και τις μπάρες των διοδίων, με σκοπό, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους, να διευκολυνθεί η κίνηση των εκδρομέων της εορταστικής περιόδου.

Από την πλευρά της η Αστυνομία, με δεδομένο ότι τα αγροτικά οχήματα παραμένουν στον αυτοκινητόδρομο, εκτρέπει, για λόγους ασφαλείας, την κίνηση των αυτοκινήτων στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μέσω των κόμβων του Χαλικίου και του Κουβαρά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση.

Στην Αχαΐα, αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν για 17η συνεχόμενη ημέρα στον κόμβο της Εγλυκάδας, στην μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας, που είναι τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να αφήσουν ανοικτή μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση για την κίνηση, τόσο των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, αλλά και των εκδρομέων.

Ωστόσο η Αστυνομία, για λόγους ασφαλείας, εκτρέπει την κίνηση των αυτοκινήτων, στο τοπικό οδικό δίκτυο της Πάτρας, μέσω των κόμβων Κ1 λιμάνι και Γλαύκου.

Οι εκτροπές της κυκλοφορίας προκαλούν αυξημένη κίνηση των οχημάτων μέσα στο οδικό δίκτυο της πόλης, όπως στην μικρή περιμετρική οδό, στις παραλιακές οδούς, Ηρώων Πολυτεχνείου, Όθωνος – Αμαλίας και Ακτής Δυμαίων, καθώς και σε τμήμα της ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξουργείο: 40χρονος μαχαιρώθηκε σε ληστεία μέρα μεσημέρι

16/04/2026 - 3:36μμ
(Φωτ.: Παναγιώτης Μπαλάσκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Έκτακτη σύσκεψη και μπλόκο στις θαλάσσιες συνδέσεις με το Αϊβαλί

16/04/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Νέα διάσταση στην υπόθεση της 19χρονης – Στο μικροσκόπιο η καθυστέρηση κλήσης στο ΕΚΑΒ

16/04/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΚΙΣΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο του Βόλου την ημέρα πένθους και μνήμης του Ολοκαυτώματος

16/04/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

16/04/2026 - 8:36πμ
Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Αθήνας, Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη – Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

16/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Άγρια επίθεση και απαγωγή άνδρα – Του άρπαξαν 7.000 ευρώ και τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο

15/04/2026 - 11:21μμ
Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Serena στο Ισλαμαμπάντ, όπου φιλοξενήθηκαν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Διαψεύσεις για εκεχειρία και προτάσεις αποκλιμάκωσης στο τραπέζι

15/04/2026 - 10:01μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απάτη 227.000 ευρώ με εικονικά τιμολόγια – Στο μικροσκόπιο 289 παραγωγοί

15/04/2026 - 6:52μμ
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι γιορτάζοντας τα 18α γενέθλιά της
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της 19χρονης – Διώξεις στους τρεις κατηγορούμενους

15/04/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η δημοκρατία στη σκηνή: Μαθητές από την Καλιφόρνια ζωντανεύουν το έργο του Ανδρέα Φλουράκη στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός»

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Πρώτος στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός

31 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Λιβάνου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

Μυκηναϊκή ακρόπολη Γλα: Σημαντική αποκατάσταση στη Νότια Πύλη και το κυκλώπειο τείχος

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να παραδώσει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου – «Πολύ κοντά» σε συμφωνία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Gianni Scognamiglio / commons.wikimedia.org)

Γάμος και υγεία: Τι δείχνει μεγάλη αμερικανική μελέτη για τον κίνδυνο καρκίνου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign