pontosnews.gr
Δευτέρα, 21/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕ: Πόντιοι, Αρμένιοι και Ασσύριοι τίμησαν από κοινού την 9η Δεκεμβρίου

Δέκα χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας

16/12/2025 - 12:43μμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)

(Φωτ.: ΠΟΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα, στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, εκδήλωση προς τιμήν της 9ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Η εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί σε ετήσια βάση, καθώς σκοπός της είναι να προβάλει την ανάγκη καταδίκης κάθε Γενοκτονίας που διεπράχθη στο παρελθόν, αλλά των γενοκτονιών που δυστυχώς συνεχίζουν να διαπράττονται.

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη θέσπιση της 9ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης από τον ΟΗΕ. Δέκα χρόνια μετά, οι ομοσπονδίες των γενοκτονημένων λαών που εδρεύουν στην Ελλάδα συνεχίζουν αδιάκοπα τον αγώνα τους για την ανάδειξη και διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας, ένα ζήτημα που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Στην εκδήλωση της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κυριάκος Μπατσάρας, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Γιώργος Κικής, το μέλος του παραρτήματος Νίκαιας-Πειραιά-Κορυδαλλού της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Κεβόρκ Αβακιάν, καθώς και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Γενεύης, εκπαιδευτικό και λυκειάρχη της Ιονίου Σχολής, Μελέτη Μελετόπουλο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Istiklalden/instagram)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν ο Ερντογάν τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι από τον Πόντο – Η μελωδία από τη Ριζούντα που ακούστηκε στη Σαμψούντα

20/09/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: spnx.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

20/09/2026 - 6:56μμ
Το χειρόγραφο τηλεγράφημα σε έντυπο της Eastern Telegraph Company, με το μήνυμα γραμμένο με μολύβι και λατινικούς χαρακτήρες. Ο ένοπλος είναι ο Τοπάλ Οσμάν (πηγή:  Ψηφιομνήμων ΑΠΘ / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης· εικ.: pontosnews.gr)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Σαν σήμερα, 1920: Το τηλεγράφημα των 39 λέξεων που προειδοποιούσε για σφαγές στον Πόντο

20/09/2026 - 3:55μμ
Ο μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους καταδικασθέντες από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: fouit.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αμάσεια 1921: Τα ονόματα των Ποντίων της αγχόνης ακούστηκαν ξανά, στην Καστοριά

20/09/2026 - 11:39πμ
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά φωτογραφίζεται μπροστά από την ιστορική φωτογραφία του Δημήτρη Ψαθά με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Εταιρεία Θαυμάτων Δημήτρη Χορν. Κάτω ο συγγραφέας εικονίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Ο εαυτούλης μου Νίκο Σταυρίδη (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΝΤΟΣ

Η «Γη του Πόντου» στη μικρή οθόνη; Το όνειρο της Λένας Νίτσου-Ψαθά

20/09/2026 - 9:40πμ
Η επιστολή της Ευδοξίας Αποστολίδου, με ημερομηνία 2 Απριλίου 1921. Επάνω δεξιά διακρίνεται η ιδιόχειρη σύσταση του μητροπολίτη Χαλδίας Λαυρεντίου (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Άνευ ουδενός υποστηρίγματος»: Η επιστολή μιας Πόντιας μητέρας για τα τέσσερα ορφανά της

19/09/2026 - 10:30μμ
Οικογενειακή φωτογραφία πριν από το φετινό τουρνουά, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χριστόφορου Κοσκενίδη (φωτ.: Οργανωτική Επιτροπή)
ΠΟΝΤΟΣ

Από το Ταράζ στην Ελλάδα με μια μπάλα: Οι Πόντιοι του Καζακστάν κρατούν τη μνήμη ζωντανή στα γήπεδα

19/09/2026 - 7:22μμ
Στιγμιότυπο από το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε πέρυσι στην Καρδίτσα (πηγή:. livemedia.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη αφιερωμένη η γιορτή του πολιτισμού

19/09/2026 - 11:05πμ
Ο Βαυαρός γλωσσολόγος Μιχαήλ Δέφνερ μελέτησε ιδιαίτερα τη διάλεκτο των ελληνόφωνων μουσουλμάνων του Όφεως, την οποία περιέγραψε αξιοποιώντας τις πληροφορίες του εκπαιδευτικού και λόγιου Ιωάννη Παρχαρίδη (εικ.: Βιβλιοθήκη Κ.Θ. Δημαρά/en.wikipedia.org/wiki/Of,_Trabzon/ Selehattin Sezeroglu )
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μιχαήλ Δέφνερ: Ο Γερμανός φιλέλληνας που χαρτογράφησε γλωσσικά μυστικά του Πόντου και αμφισβητήθηκε

18/09/2026 - 9:07μμ
(Φωτ.: facebook σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου "Ποντιακή Λύρα")
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα»: Πότε αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών και εικαστικών

18/09/2026 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ιωάννης Παππάς/Facebook)

Ρόδος: Με τιμή και συγκίνηση η Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείο Μαριλένας Καραντινινή)

Με το ποδήλατο από τη Δανία στο Λιτόχωρο: Το ταξίδι των 3.500 χιλιομέτρων της Μαριλένας Καραντινινή

45 λεπτά πριν
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα υπογραφεί η συμφωνία Δανίας, ΗΠΑ και Γροιλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για την ασφάλεια στην Αρκτική

1 ώρα πριν
Συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας /EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων

2 ώρες πριν
Το κτήριο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, στο κέντρο της Κατερίνης (φωτ.: Facebook / Κώστας Παπουτσίδης)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Την Κυριακή ο αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης)

Τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου τίμησε η ελληνική κοινότητα στη Ρώμη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV