Έστω και στο 90΄, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από τη Λουντογκόρετς (3-3) στη «Χούβεφαρμα Αρίνα», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της League Phase του UEFA Europa League, σε ένα ματς με δύο ανατροπές και δράμα μέχρι το φινάλε του.
Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που πέτυχε ένα γκολ κι ετοίμασε άλλο ένα. Τον βαθμό, όμως, τον έδωσε ο Ανέστης Μύθου στο 90΄, με τους «ασπρόμαυρους» να χάνουν ευκαιρίες ακόμη και για τέταρτο γκολ.
Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν ορεξάτα στο ματς. Προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Χέντρικ Μπονμάν απέκρουσε το σουτ του Λούκα Ιβανούσετς ενώ στη συνέχεια το νέο σουτ του Τζόντζο Κένι πέρασε ψηλά. Οι γηπεδούχοι δεν πήγαν πίσω, αφού στο 4ο ο Κάιο Βιντάλ έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, αλλά δε βρήκε στόχο. Ακολούθησαν οι ευκαιρίες του Φεντόρ Τσάλοφ (14΄) που πλάσαρε πάνω στον Μπονμάν και του Ιβ Ερίκ Μπιλέ (16΄) που αστόχησε από τη μικρή περιοχή, σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό.
Μετά το 20λεπτο οι Βούλγαροι πίεσαν περισσότερο την άμυνα του ΠΑΟΚ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 24΄. Ο Στάνιτς έστρωσε με το στήθος στον Μπερνάρ Τεκπετέι που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γίρι Παβλένκα. Η υπεροχή των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 33΄, με τον Τσέχο τερματοφύλακα να σώζει αυτογκόλ σε κόψιμο του Μαγκομέντ Οζντόεφ πάνω στον Στάνιτς, αλλά η μπάλα στρώθηκε πάλι στον 24χρονο Κροάτη που πέτυχε εύκολα το έκτο γκολ του στη διοργάνωση.
Το καλό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως ισοφάρισαν άμεσα. Έξι λεπτά μετά, για την ακρίβεια. Ο Ιβανούσετς με ωραία πάσα βρήκε τον Ντεσπόντοφ που με υπέροχο πλασέ με το εξωτερικό εκτός περιοχής πλήγωσε την προηγούμενη ομάδα του για το 1-1. Που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Γκολ που ο Ντεσπόντοφ δεν πανηγύρισε, σεβόμενος το παρελθόν του. Αλλά ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Από εκτέλεση φάουλ του Βούλγαρου εξτρέμ, ο Βολιάκο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπονμάν για το 1-2 στο 48΄. Η Λουντογκόρετς προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Αλλά το σουτ με το αριστερό του Βιντάλ (50΄) δε βρήκε στόχο ενώ το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι για χέρι εντός περιοχής τρία λεπτά μετά, δεν το πήραν – VAR και Οράτιου Φέσνιτς συμφώνησαν πως δεν υπήρξε παράβαση. Ακολούθησε ένα ακόμη τρίλεπτο πίεσης από τη Λουντογκόρετς, με τον Τόμας Κεντζιόρα να κόβει την τελευταία στιγμή τον Τεκπετέι (63΄) και την κεφαλιά του Φερντόν (65΄) να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Από εκτέλεση φάουλ, ο Ντινίς Αλμέιδα πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Φερντόν, πάλι με το κεφάλι, ισοφάρισε σε 2-2 στο 70ο λεπτό. Η Λουντογκόρετς ολοκλήρωσε την… ανατροπή στην ανατροπή επτά λεπτά μετά. Ο Στάνιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τσότσεφ, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς, έκανε νίκησε στον αέρα τον Κεντζιόρα για το 3-2. Το παιχνίδι, όμως, δεν είχε τελειώσει.
Στο 90΄, ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση έχοντας οριζόντιο δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα κι έδωσε στον Μύθου που την έσπρωξε στα δίχτυα. Πέντε λεπτά διήρκησε ο έλεγχος από το VAR για να μετρήσει η ισοφάριση, για το τελικό 3-3, αφού ο Μπονμάν σταμάτησε τον Μύθου στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Κωνσταντέλια στο ένατο.
Με τον βαθμό που πήρε, ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 9 και, προς ώρας, βρίσκεται στη 15η θέση και το -2 από Νότιγχαμ Φόρεστ και Φράιμπουργκ που είναι στις θέσεις 8 και 9 -οι Γερμανοί παίζουν αργότερα. Με το νέο έτος, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα (22/1, 19:45) την Μπέτις και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του παίζοντας στη Γαλλία (29/1, 22:00) με τη Λυών.
















