pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγρότες: Παρελθόν με ζωοκλοπές και ναρκωτικά έχουν όσοι ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια στην Κρήτη – Συντονισμένη κλιμάκωση στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας

Πληθαίνουν τα μπλόκα και οι αποκλεισμοί σε κεντρικούς και παρακαμπτήριους δρόμους, δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων – Οι επόμενες κινήσεις τους

8/12/2025 - 9:22μμ
Αγρότης πετά πέτρες κατά των αστυνομικών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότης πετά πέτρες κατά των αστυνομικών (φωτ.: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κακουργηματικές διώξεις όπως κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή θα αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα με τους αστυνομικούς στη διάρκεια διαμαρτυρίας στα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι αναποδογύρισαν ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας (φωτ.: EUROKINISSI)

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 20 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία και φέρεται ότι εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, περιλαμβάνει κατηγορίες για οπλοφορία-οπλοχρησία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, φθορές κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.

Τραυματισμένος αστυνομικός ανάμεσα σε αγρότες (φωτ.: EUROKINISSI)

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν παρελθόν για ζωοκλοπές, οπλοκατοχή και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, νωρίτερα στο Ηράκλειο έγιναν δύο συλλήψεις ατόμων για παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων, καθώς είχαν μαζί τους αιχμηρό αντικείμενο. Ωστόσο, με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έχουν ξεκινήσει κανονικά, ωστόσο, οι διαμαρτυρόμενοι αποφάσισαν να κλείσουν και πάλι το αεροδρόμιο από τις 23:00 και μέχρι να λάβουν εκ νέου απόφαση για το τι θα πράξουν, αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του «Ν.Καζαντζάκη» οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν ενώ η απόφαση να εκτελούνται οι πτήσεις έως τις 23:00 θα βοηθήσει να εκτονωθεί η κατάσταση με τους επιβάτες που αναμένουν στο αεροδρόμιο.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με αποφάσεις που περιλαμβάνουν αποκλεισμούς σε κρίσιμες υποδομές, όπως το διυλιστήριο Καλοχωρίου, το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 20 αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα, που εκτείνονται από τις Μικροθήβες και τη Λάρισα μέχρι την Ξάνθη και την Κομοτηνή, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι μπλόκων της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία σημείωσε ότι δεν αποκλείεται η προοπτική διαλόγου με τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο αυτός θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας πρότεινε τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου για το αγροτικό ζήτημα, με κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο συνεδρίου, σε έξι θεματικές ενότητες που αφορούν την κτηνοτροφία, την αλιεία, τη μελισσοκομία, καθώς και τις εκτατικές, δενδρώδεις και κηπευτικές καλλιέργειες. Η πρόταση αφορά τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα και τη γραμματειακή υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε περίπτωση άρνησης αποδοχής, οι αγρότες προτείνουν συνέχιση του διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σήμερα, Δευτέρα, στον Τρίλοφο, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ (Μανώλης) Καρράς, συμμετείχε και με την ιδιότητα του καλλιεργητή βερίκοκου και ελιάς Χαλκιδικής, αναδεικνύοντας προβλήματα όπως η έλλειψη εργατών γης και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Νέο μπλόκο στην Ημαθία

Ένα νέο αγροτικό μπλόκο στήθηκε σήμερα στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, όπου οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας ενίσχυσαν την παρουσία τους στο δρόμο. Το μεσημέρι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Βέροιας- Σκύδρας, ενώ ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζεται και για αύριο. Η ακριβής ώρα θα καθοριστεί σε νέα γενική συνέλευση των συμμετεχόντων, που θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι.

Στα αιτήματα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας συμπεριλαμβάνονται η καταβολή όλων των χρωστούμενων από την κυβέρνηση καθώς και της βασικής ενίσχυσης, θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας, μείωση του κόστους παραγωγής., αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Παράλληλα, στα αιτήματα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το 2025 σε όλα τα προϊόντα. Για την κτηνοτροφία ειδικότερα, τίθεται το ζήτημα της ευλογιάς και ζητείται εμβολιασμός των ζώων, πλήρης αποζημίωση για τα θανατωμένα ζώα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, δωρεάν ανασύσταση των κοπαδιών, στήριξη όλων των υπολοίπων αιτημάτων των κτηνοτρόφων και αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό.

Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητείται να επιστραφούν και να μοιραστούν τα χρήματα που κλάπηκαν στους πραγματικούς δικαιούχους, να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες και να δοθούν τα ονόματα των επιτηδείων στη δημοσιότητα.

Συμβολικός αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων οδών στη Βέροια

Σε συμβολικό αποκλεισμό των παρακαμπτηρίων οδών, διάρκειας δύο ωρών αποφάσισαν να προχωρήσουν και αύριο, Τρίτη οι αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας στη σημερινή τους γενική συνέλευση. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας στις παρακαμπτήριες οδούς φρενάρει ουσιαστικά τη διέλευση προς τη Βέροια, ιδιαίτερα λόγω του αγροτικού μπλόκου στον κόμβο Νησελίου Ημαθίας, όπου έχει κλείσει επ’ αόριστον το ρεύμα επί της Εγνατίας Οδού και προς την πόλη.

«Αύριο αναμένουμε ενίσχυση του μπλόκου Κουλούρας από συναδέλφους μας από την Αγία Βαρβάρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας ότι με την παρουσία τους θα προχωρήσουν σε νέο συμβολικό αποκλεισμό των παρακαμπτηρίων οδών.

Για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες στο αγροτικό μπλόκο της Κουλούρας αποφάσισαν μηχανοκίνητη πορεία στο κτίριο του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ενώ περαιτέρω δράσεις θα αποφασίζονται καθημερινά στις γενικές συνελεύσεις.

Στη σημερινή τους κινητοποίηση, με συμβολικό αποκλεισμό δύο ωρών των παρακαμπτηρίων οδών από τις 11 το πρωί, συμμετείχαν με ενεργή παρουσία ο Σύλλογος Οδηγών και Ιδιοκτητών Ταξί Βέροιας, οι Αστικές Συγκοινωνίες και το ΚΤΕΛ, ο Σύλλογος Μεταφορών Φορτηγών και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας. Τρία αστικά λεωφορεία, ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ, ένα φορτηγό, πολλά ταξί και μέλη συλλόγων βρέθηκαν σήμερα στον κόμβο της Κουλούρας, στηρίζοντας τα αιτήματα των αγροτών.

Μυτιλήνη: Επιβάτες δεν κατάφεραν να ανεβούν στο πλοίο

Χωρίς επιβάτες και οχήματα αναχώρησε σήμερα το απόγευμα από το λιμάνι της Μυτιλήνης, το πλοίο «Διαγόρας» της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, καθώς αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ είχαν αποκλείσει και τις τρεις εισόδους του λιμανιού της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ακτοπλοϊκής εταιρείας, εκτός πλοίου έμειναν 160 επιβάτες, 25 φορτηγά και 46 επιβατικά οχήματα.

Αποκλεισμός στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

Σε αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, προχώρησαν απόψε αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Αχαΐας. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου, μέσω των κόμβων ΒΙ.ΠΕ Πάτρας και Βάρδας.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο εξακολουθεί να παραμένει από αγρότες και κτηνοτρόφους τμήμα της μεγάλης περιμετρικής οδού της Πάτρας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να εκτρέπεται μέσω των κόμβων Κ1-Λιμάνι Πάτρας και Οβρυάς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΙΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία στην ομαδική ιστιοπλοΐα στο ILCA 4

8/12/2025 - 7:05μμ
Αγρότες διακρίνονται στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αποχώρησαν από την πίστα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο – Αύριο το πρώτο μπλόκο μαζί με μελισσοκόμους στη Χαλκιδική

8/12/2025 - 5:52μμ
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά, με αποκλεισμό του αεροδρομίου, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκωση στην Κρήτη: Εισβολή αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και επεισόδια στα Χανιά

8/12/2025 - 3:28μμ
Το σκούτερ που οδηγούσε ο 71χρονος (φωτ.: xanthinea.gr / Χρήστος Γιαουράκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μοιραία πορεία στην Ξάνθη: Δύο τροχαία, δύο νεκροί, ένας οδηγός

8/12/2025 - 2:47μμ
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Από την Καρδίτσα στην Κρήτη: Αγρότες σε τροχιά σύγκρουσης – Χημικά στο Ηράκλειο, μπλόκο στο γραφείο Τσιάρα

8/12/2025 - 1:51μμ
Αγρότες πάνω σε αστυνομικό μπλόκο, πριν από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα στην Καρδίτσα (φωτ.: karditsalive.net)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κανείς δεν θα μας φιμώσει»: Αγρότες στην Καρδίτσα, έξω από το γραφείο του Τσιάρα

8/12/2025 - 12:39μμ
Συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου (φωτ.: EUROKINISSI / Μανώλης Θράβαλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Σάμο: Τούρκος διακινητής πέταξε 38 ανθρώπους στη θάλασσα – Νεκρό ένα αγόρι

8/12/2025 - 11:47πμ
Αγρότες από τη Φθιώτιδα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μπράλου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες σε θέσεις μάχης: Πάνω από 50 μπλόκα παραλύουν τη χώρα

8/12/2025 - 8:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή με νεφώσεις, βροχές και χιόνια στα ορεινά και μετά… σχεδόν αίθριος ο σημερινός καιρός

8/12/2025 - 8:18πμ
Το φυλάκιο έξω από το αστυνομικό τμήμα μετά την επίθεση (φωτ.: OrangePress)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης – Μία προσαγωγή

7/12/2025 - 9:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγρότης πετά πέτρες κατά των αστυνομικών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Παρελθόν με ζωοκλοπές και ναρκωτικά έχουν όσοι ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια στην Κρήτη – Συντονισμένη κλιμάκωση στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας

32 δευτερόλεπτα πριν
Ιερά κειμήλια από τον Πόντο μεταφέρθηκαν στη νέα Μονή στο Ροδοχώρι (φωτ.: Αρχείο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)

60 χρόνια «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» στο Ροδοχώρι Νάουσας – Μεγάλη επετειακή εκδήλωση από το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)

Super League: Ο Παναιτωλικός βύθισε τον Πανσερραϊκό

1 ώρα πριν
Ο ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)

Αποκαθίσταται ο Άγιος Νικόλαος Ραγκαβά, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Αθήνας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΙΟ)

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία στην ομαδική ιστιοπλοΐα στο ILCA 4

2 ώρες πριν
Σύνθεση εικόνων από την εκδήλωση για την 9η Δεκεμβρίου στη Ρόδο (πηγή: facebook.com/
groups/Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»)

Πόντιοι, Κύπριοι και Αρμένιοι στη Ρόδο έκαναν για ακόμα μία χρονιά το χρέος τους τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος της γενοκτονίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign