pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νίκη Λινάρδου: Δεν ήταν μόνο η ηθοποιός που κάποτε εκνεύρισε την Αλίκη…

«Έφυγε» σαν σήμερα το 2012. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

25/09/2025 - 3:54μμ
Η Νίκη Λινάρδου, ως «Λίζα», στην ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο» (φωτ.: Facebook/ Παλιός Ελληνικός κινηματογράφος)

Η Νίκη Λινάρδου, ως «Λίζα», στην ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο» (φωτ.: Facebook/ Παλιός Ελληνικός κινηματογράφος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κινήθηκε για πάνω από μια δεκαετία στον χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου. Η Νίκη Λινάρδου έγινε πρωταγωνίστρια, βίωσε τον μύθο του Πυγμαλίωνα με τον Αλέκο Σακελλάριο στο πλευρό της και όταν κάποια στιγμή είπε «αντίο» και ασχολήθηκε με άλλο επάγγελμα, δεν ξαναγύρισε, ούτε για ένα γκεστ, ούτε για ένα καρέ. Το ίδιο σεμνή ήταν και στο δημόσιο λόγο. Απειροελάχιστες συνεντεύξεις της βρίσκει κάποιος στο διαδίκτυο. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επιζητούσε την δημοσιότητα άνευ λόγου.

Η Νίκη Λινάρδου, υπήρξε μια ξεχωριστή περίπτωση, που την κατάλληλη στιγμή από πρωταγωνίστρια, πέρασε πίσω από τις κάμερες σαν παραγωγός.

Θα μπορούσε να γράψει και ένα αυτογραφικό βιβλίο, αφού η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από το ακμάζον μουσικό θέατρο της εποχής, συνεχίστηκε στο ελληνικό σινεμά τη δεκαετία της λάμψης του και συνεχίστηκε στα τηλεοπτικά πλατό από τις αρχές των 70s μέχρι τα μέσα των 90s. Θα μπορούσε αλλά… Μια μέρα σαν την σημερινή, το 2012 έχασε την μάχη με τον καρκίνο στα 73 της.

Ο Σακελάριος, η Αλίκη και όλοι οι άλλοι

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανδρονίκη Κούλα, αλλά μπαίνοντας στο χώρο του θεάτρου έγινε Μπέμπη Κούλα. Ξεκίνησε σαν χορεύτρια στην ομάδα του μεγάλου Μανώλη Καστρινού.

«Ξεκίνησα ως χορεύτρια, αλλά στην πορεία άρχισε να μου αρέσει το θέατρο. Έτσι απευθύνθηκα στο θίασο της Βίλμας Κύρου. Όπου μια από τις ηθοποιούς έτυχε και αρρώστησε εκείνη την περίοδο. Όταν μου τηλεφώνησε η γραμματέας και μου είπε “το βράδυ έρχεσαι και παίζεις”, τρελάθηκα. Πήγα και μόλις έκλεισε η αυλαία, λιποθύμησα!», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Στην επιθεώρηση Όσα παίρνει ο άνεμος (καμία σχέση με το έργο της Μάργκαρετ Μίτσελ) γνωρίζεται με τον Αλέκο Σακελλάριο. Προκύπτει έρωτας και μέγα σούσουρο, καθώς έχουν και διαφορά ηλικίας. Εκείνος τη δοκιμάζει σε διάφορους ρόλους στον κινηματογράφο. Η μικρή «τα λέει» και έχει και φυσικότητα στο φακό.

Πολλά χρόνια αργότερα η ίδια δηλώνει σε συνέντευξή της, την πικρία της που δεν ψάχτηκε σε πιο κλασικό ρεπερτόριο. Ήθελε, μάλιστα να παίξει δίπλα στον καλό της φίλο, Δημήτρη Χορν.

Και φτάνουμε στο σωτήριο έτος 1959. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανήκει πλέον στη Φίνος Φιλμ και ετοιμάζεται για την ταινία που θα την εκτοξεύσει στην κορυφή. Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο. Είναι η πρώτη συνεργασία της Αλίκης με τον Σακελλάριο και ο πρώτος τους καυγάς. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η εθνική μας σταρ καταλαβαίνει ότι η νεαρή Νίκη Λινάρδου –χαίρει ιδιαίτερης προτιμήσεως και πλάνων από τον σκηνοθέτη.  Συγκεκριμένα γύριζε η κάμερα προς τη Λινάρδου (που ακόμα λεγόταν Μπέμπη Κούλα) την ώρα που μιλούσε η Αλίκη στην ταινία. Η τελευταία το πήρε είδηση και ζήτησε από τον Φίνο να δουν τα πρώτα γυρίσματα. Ο παραγωγός πρόσεξε ότι η Αλίκη είχε δίκιο και επέβαλε στον Σακελλάριο, ο οποίος του δικαιολογήθηκε πως έφταιγαν τα χρώματα του σκηνικού για το ότι έπαιρνε τα πλάνα από άλλη γωνία, να ξαναγυριστούν οι σκηνές. Ο Σακελλάριος έγινε έξαλλος με την Αλίκη και ακολούθησε μία έντονη σκηνή, όπως λέγεται, στη σκάλα του κτηρίου της Φίνος Φιλμ, στην οδό Χίου 53, κατά την οποία της είπε, «Δεν θα με μάθεις εσύ, ένα σκατό, πώς να κάνω τη δουλειά μου!»

Η βασίλισσα και το κόκκινο χρώμα

Παρόλο το σκηνικό, η Μπέμπα Κούλα συνεχίζει την πορεία της στο σινεμά. Φυσικά με την Αλίκη δεν συνεργάστηκε ξανά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκε. Από το 1962 και το φιλμ Όταν λείπει η γάτα βαφτίζεται σε Νίκη Λινάρδου. Και ως Λινάρδου κάνει και προσωπικές επιτυχίες. Όπως για παράδειγμα υποδυόμενη την κόρη του υπουργού Μαυρογιαλούρου. Μια επιτυχία που ξεκίνησε από το θέατρο και πέρασε με επιτυχία στον κινηματογράφο.

Από το θεατρικό «Υπάρχει και φιλότιμο» (φωτ.: Facebook/ Θέατρα που έκλεισαν)

Ή στο Θα σε κάνω βασίλισσα όπου πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Θανάση Βέγγο. Μια θαυμάσια συνεργασία, που σύμφωνα με την ίδια το μόνο που την επισκίασε ήταν πως το σπίτι όπου διαδραματιζόταν το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ήταν όντως ερείπιο και πέφτανε συνέχεια σοβάδες.

Μια από τις τελευταίες κινηματογραφικές εμφανίσεις ήταν στο Καλώς ήρθε το δολάριο. Όπως πρόσταζε η κινηματογραφική μόδα της εποχής, έτσι και η Νίκη Λινάρδου κατέβηκε στην… Τρούμπα. Εκεί όπως θυμόταν η ίδια είχε ένα μεγάλο καυγά με τον Σακελλάριο σχετικά με το χρώμα των μαλλιών της. Τελικά πέρασε η άποψη του δημιουργού και η Λινάρδου εμφανίστηκε με κόκκινα μαλλιά.

Από την άλλη πλευρά

Σιγά-σιγά ο γάμος της με τον Σακελλάριο άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Παράλληλα η Λινάρδου αισθάνεται ότι η υποκριτική είχε αρχίσει να μην την ενδιαφέρει. Αποφασίζει να ασχοληθεί με τις τηλεοπτικές παραγωγές όπου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη των 90s.

Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον παραγωγό και σκηνοθέτη Θάνο Χρυσοβέργη, όπου όμως χωρίζουν την δεκαετία του ’90.

Η Νίκη Λινάρδου στην τελευταία της συνέντευξη (φωτ.: retrodb.gr/wiki)

«Έζησα μια όμορφη ζωή» είχε πει στην τελευταία της συνέντευξη. Μάλιστα είχε φωτογραφηθεί με το σκυλάκι της στο σπίτι της στα Πατήσια, ενώ είχε εκφράσει την επιθυμία της να γράψει την αυτοβιογραφία της. Όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ορέστης Λάσκος σε κινηματογραφικό στιγμιότυπο (φωτ.: Facebook / Παλιός Ελληνικός κινηματογράφος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ορέστης Λάσκος: Ο ποιητής της σκηνής και του κινηματογράφου

17/10/2026 - 3:27μμ
Παρέλαση στην Πτολεμαΐδα για την απελευθέρωση της πόλης, 15 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: e-ptolemeos.gr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πτολεμαΐδα: Η νύχτα που τα Καϊλάρια πέρασαν στον Ελληνικό Στρατό

15/10/2026 - 8:59πμ
(Φωτ.: ankafes/Instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αντώνης Καφετζόπουλος: Από την Κωνσταντινούπολη και την προσφυγιά στον «Ακάλυπτο» και τα διεθνή βραβεία

13/10/2026 - 7:51μμ
Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς με τα παιδιά του Μιχαήλ και Ζωή Μελά (πηγή: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Οι τελευταίες ώρες και ο θάνατος του Παύλου Μελά: Μια θυσία που συγκλόνισε το έθνος

13/10/2026 - 3:13μμ
Σύνθεση με χάρτη της περιοχής του Καρς και αρχειακή φωτογραφία Ελληνίδας μητέρας από το Καρς με το παιδί της, σε καταυλισμό της Θεσσαλονίκης (πηγές: Ποντιακή Εστία, τόμος 1975, τ. 4 / Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Καρς: Η δεύτερη πατρίδα των Ποντίων και ο δρόμος της προσφυγιάς

13/10/2026 - 10:37πμ
Η σημαία της απελευθέρωσης της Αθήνας, που από το 1945 υψώνεται κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Την πρόσφερε ο «Σύλλογος των Αθηναίων» στον δήμο Αθηναίων για να συμβολίζει το τέλος του δράματος της Κατοχής και την αρχή της δύσκολης διαδρομής προς την ελευθερία ενός ολόκληρου έθνους
(φωτ.: taathinaika.gr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

12 Οκτωβρίου 1944: Η απελευθέρωση της Αθήνας – Προπύργια της Αντίστασης οι γειτονιές Ποντίων και Μικρασιατών

12/10/2026 - 9:52πμ
Ορφανά παιδιά Ελλήνων και Αρμενίων, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην προβλήτα της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας μεταφορά στην Ελλάδα, στα τέλη του 1922 (φωτ.: Αρχείο Near East Relief / Near East Relief Historical Society)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

5.000 Αρμενόπουλα σε κίνδυνο: Το SOS του 1922 που προσέκρουσε στις ποσοστώσεις των ΗΠΑ

11/10/2026 - 12:09μμ
Η πρώτη σελίδα του σημειώματος του Φρίντγιοφ Νάνσεν, της 10ης Οκτωβρίου 1922, για τους άνδρες πρόσφυγες που είχαν οδηγηθεί στα τάγματα εργασίας, και ο ίδιος ανάμεσα σε Έλληνες πρόσφυγες στη Ραιδεστό (πηγές: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου / ICRC Archives – Wikimedia Commons· σύνθεση: pontosnews.gr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Το άγνωστο υπόμνημα Νάνσεν: Πριν κλείσει ο δρόμος της επιστροφής για τους πρόσφυγες του 1922

10/10/2026 - 3:59μμ
Στιγμιότυπο από την έκθεση «Piaf» στη Βιβλιοθήκη Φρανσουά Μιτεράν (BnF), στο Παρίσι, στις 13 Απριλίου 2015. Η Εντίθ Πιάφ θα γινόταν 100 ετών στις 19 Δεκεμβρίου 2015. Το «Μικρό Σπουργίτι» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου 1963 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Εντίθ Πιάφ, το «σπουργιτάκι» που συγκινεί ακόμα

10/10/2026 - 2:50μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Panorama Press)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Άννα Βίσση – Νίκος Καρβέλας: «Τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν είμαστε όπως παλιά»

10/10/2026 - 11:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,55 ευρώ η μέση τιμή με τις επιδοτήσεις – Στάση αναμονής από τους καταναλωτές

15 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

44 λεπτά πριν
Κολάζ (φωτ.: Eurokinissi/ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ένθετη φωτό: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: Έως 5.000 άτομα αναμένονται στο 40ήμερο μνημόσυνο – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτριος Ψαθάς»)

Ποντιακοί χοροί και μουσικές στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» από τον Σύλλογο Καματερού «Δημήτριος Ψαθάς»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Καιρός: Κυριακή με άνοδο της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές και ομίχλες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: maddie_jade_dancer/Instagram)

Μαντλίν Κωνσταντάκος: Η 17χρονη Ελληνοαυστραλή μπαλαρίνα που άφησε το Σίδνεϊ για να κυνηγήσει το όνειρό της στο Λονδίνο

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV