Με την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων του Δήμου Δέλτα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 9:30 το πρωί σε υπαίθριο χώρο εταιρείας ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Καίγονται ανακυκλώσιμα υλικά, παλέτες, σκουπίδια κ.ά., ενώ λόγω των «επικίνδυνων καπνών» εστάλη επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία (112) για την προστασία των πολιτών, ιδιαιτέρως όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους κλείνοντας τις πόρτες και τα παράθυρα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της: για την κατάσβεση επιχειρούν δεκαεννέα οχήματα με 50 πυροσβέστες, ειδικό κλιμακοφόρο όχημα και ένα ελικόπτερο.
Στο σημείο βρίσκονται επίσης υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Δέλτα
για επιχωμάτωση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Βερβίτη να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε μια επιχείρηση που συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εμείς επικουρικά βοηθάμε με τις δυνατότητες που έχουμε».
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τη Σίνδο και τις διπλανές περιοχές, και υπενθύμισε πως στην ίδια εταιρεία ανακύκλωσης είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά και τον Οκτώβριο του 2024, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις.