pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Φόνισσα» φώναζαν στην Ειρήνη Μουρτζούκου – «Μου μίλαγαν οι δαίμονες, δεν όριζα τα χέρια μου» λέει εκείνη

Η 25χρονη έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Κυριακή για τις δολοφονίες των βρεφών που ομολόγησε. «Αδίστακτη δράση» της αποδίδουν οι δικαστικές Αρχές

9/07/2025 - 2:39μμ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στα δικαστήρια της Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Η Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στα δικαστήρια της Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό. Θέλω να τα βγάλω από μέσα μου, δεν αντέχω άλλο» φέρεται να είπε προανακριτικά η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία έπειτα από μήνες… περιφοράς στους τηλεοπτικούς δέκτες, ψέματα, ειρωνεία και ασάφειες ομολόγησε την ενοχή της για τέσσερις δολοφονίες.

Σχεδόν 24 ώρες έμεινε υπό κράτηση προτού «σπάσει» και παραδεχθεί ότι έπνιξε τα δύο βρέφη της και το βρέφος της φίλης της. Παραδέχθηκε ακόμα τη δολοφονία της 1,5 έτους αδελφής της, σε ηλικία μόλις 14 ετών!

Η ομολογία της ενοχής έγινε λίγο πριν από τη μεταγωγή στην Πάτρα, καθώς η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας. Στους αστυνομικούς φέρεται να είπε για «δαίμονες» που την κυρίευαν με αποτέλεσμα να μην ορίζει τα χέρια της.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, όπως συνέβη και κατά τη μεταφορά της στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, φορούσε αλεξίσφαιρο. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αχαΐας είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο επεισοδίων.

«Nτροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» και «παλιοβρόμα» ήταν μερικές από τις λέξεις που ακούστηκαν από τους παριστάμενους. Σε αντίθεση με την εικόνα που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα, η 25χρονη εμφανίστηκε σκυφτή, φοβισμένη και δεν κοιτούσε κανέναν.

Μετά την προθεσμία που έλαβε από την ανακρίτρια Πατρών, η απολογία της θα γίνει την Κυριακή. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ.

«Αδίστακτη δράση» της αποδίδουν οι δικαστικές Αρχές στο λεπτομερές κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει.

Την εκπροσώπησή της έχει αναλάβει ο Νίκος Αλεξανδρής, ο οποίος είπε ότι η 25χρονη είναι «μια γυναίκα ιδιάζουσας προσωπικότητας», υπογραμμίζοντας ότι «ο νομικός πολιτισμός μας οφείλει να της διασφαλίσει την υπεράσπιση που χρειάζεται». Τέλος, επεσήμανε πως στη συνέχεια της διαδικασίας θα διερευνηθούν αναλυτικά «οι ευθύνες των υπολοίπων και οι λεπτομέρειες κάθε υπόθεσης».

Ποιες δολοφονίες ομολόγησε

Η πιο παλιά δολοφονία που ομολόγησε (και η οποία δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη δικογραφία) είναι αυτή της 1,5 έτους αδελφής της, στις 6 Φεβρουαρίου 2014. Τότε η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν 14 ετών και έμενε στο Άργος. Ο θάνατος αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 πέθανε το 5 μηνών βρέφος της φίλης της (που είναι και κουμπάρα της οικογένειας), το οποίο ήταν υπό την επίβλεψη της Ειρήνης Μουρτζούκου. Ακολούθησαν οι θάνατοι των δικών της παιδιών: στις 18 Ιουνίου 2022 βρέθηκε νεκρή η 19 ημερών κόρη της, και στις 17 Οκτωβρίου 2023 πέθανε το τριών μηνών κορίτσι της, το οποίο νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς φέρεται να το είχε προσπαθήσει να το πνίξει τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ανακρίτριας Πατρών, η κατηγορούμενη έκανε προσπάθειες «με εμμονή και επιμονή» να δολοφονήσει τόσο το δικό της παιδί όσο και εκείνο της φίλης της.

Τα κοινά ιστολογικά ευρήματα των παθολογοανατόμων της υποξίας στον εγκέφαλο και του φαινομένου του έναστρου ουρανού στο θύμο αδένα που παρουσίασαν και τα τρία βρέφη, οδήγησαν τους επιστήμονες στην πιθανή εξήγηση του ασφυκτικού θανάτου.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε συνδυασμό με τις δεκάδες καταθέσεις που είχαν ληφθεί, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της Ειρήνης Μουρτζούκου, αλλά και στο ότι είχε μείνει μόνη με τα παιδιά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Ποιες περιοχές απειλούνται

12/07/2025 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Απόπειρα αρπαγής ανήλικης σε περιοχή της Ζαχάρως

12/07/2025 - 1:01μμ
(Πηγή: RADIOTHIVA.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ριτσώνα: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική περιοχή

12/07/2025 - 10:30πμ
Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

12/07/2025 - 8:41πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

12/07/2025 - 8:11πμ
(Φωτ.: Hellenic Train)
ΕΛΛΑΔΑ

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

11/07/2025 - 11:57μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Σίνδο

11/07/2025 - 11:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από το αυτοκίνητο του πατέρα του

11/07/2025 - 10:07μμ
Πυροσβέστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Συνελήφθη 72χρονος για εμπρησμό από αμέλεια – Εκτελούσε μελισσοκομικές εργασίες

11/07/2025 - 8:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δακτύλιος: Πότε πάει διακοπές το μέτρο που …ελάχιστοι τηρούν

11/07/2025 - 7:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Ποιες περιοχές απειλούνται

12 λεπτά πριν
12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

40 λεπτά πριν
Το πρώτο φύλλο της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή» είχε ημερομηνία 12 Ιουλίου 1925

12 Ιουλίου 1925: Στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Απογευματινή»

1 ώρα πριν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνδιάσκεψη του AKP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)

Ερντογάν: Νέα σελίδα για την Τουρκία ο αφοπλισμός του ΡΚΚ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ηλεία: Απόπειρα αρπαγής ανήλικης σε περιοχή της Ζαχάρως

3 ώρες πριν
Απίστευτο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για όσα τους ενημέρωσε με έξυπνο τρόπο η δυναμική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Παλαιού Φαλήρου «Μαύρη Θάλασσα» (φωτ.: facebook.com/imavrithalassa

Η «Μαύρη Θάλασσα» άνοιξε παράθυρο στον Πόντο για τα παιδιά της Νέας Σμύρνης

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign