pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με τον Ιρανό ΥΠΕΞ συναντήθηκε ο Πούτιν – Ισραηλινή προειδοποίηση στους κατοίκους της Τεχεράνης ενόψει νέων επιδρομών

Ο Αμπάς Αραγτσί παρέδωσε στον Ρώσο πρόεδρο επιστολή του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – «Η Τουρκία δεν εγκρίνει τις επιθέσεις κατά της κυριαρχίας του Ιράν» δήλωσε ο Ερντογάν

23/06/2025 - 6:55μμ
Από αριστερά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγκί κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)

Από αριστερά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγκί κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την εκτίμηση ότι η εμπλοκή δυνάμεων εκτός της Μέσης Ανατολής στη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν οδηγεί τον κόσμο σε μεγάλο κίνδυνο εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ φέρεται να παρέδωσε στον Βλαντίμιρ Πούτιν επιστολή του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με άγνωστο περιεχόμενο, ενώ έγινε γνωστό ότι η Τεχεράνη ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την ιρανική αντιπροσωπεία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ιράν και δήλωσε ότι η Μόσχα προσπαθεί να βοηθήσει τον ιρανικό λαό.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδας προειδοποίηση εκκένωσης προς τους κατοίκους της Τεχεράνης, καλώντας τους να μείνουν μακριά από κέντρα παραγωγής όπλων και στρατιωτικές βάσεις, ενόψει νέων ισραηλινών επιδρομών, σύμφωνα με ανάρτηση του ισραηλινού στρατού στο X γραμμένη στα φαρσί και στα αραβικά.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στοχοποιεί εκ νέου τις «οδούς πρόσβασης» προς τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό στο Ιράν, μία ημέρα μετά τις αμερικανικές επιδρομές στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, το ιρανικό πρακτορείο Mehr μετέδωσε είδηση για επίθεση στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος χτύπησε την αμερικανική βάση.

Μ. Ρούτε: «Οι ΗΠΑ δεν παραβίασαν το διεθνές δίκαιο»…

Οι αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεν παραβίασαν το διεθνές δίκαιο, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε που παραχώρησε στη Χάγη πριν από τη διήμερη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην ολλανδική πόλη.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μήπως το Ιράν έχει και μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αναπτύξει πυρηνικά όπλα για να εδραιώσει τον έλεγχό του επί του Ισραήλ, σε ολόκληρη την περιοχή και σε άλλα μέρη του κόσμου».

«Δεν συμφωνώ ότι αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για τη νομιμότητα των βομβαρδισμών κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων από τις ΗΠΑ.

«Οι σύμμαχοι έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό ότι το Ιράν δεν πρέπει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Οι σύμμαχοι έχουν επανειλημμένα προτρέψει το Ιράν να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του βάσει της Συνθήκης Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων», τόνισε, ισχυριζόμενος επίσης ότι η Τεχεράνη «εμπλέκεται έντονα» στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκοτώνουν αθώους Ουκρανούς κάθε μέρα σε πόλεις και κοινότητες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ανθρώπινη ζωή», είπε ο Ρούτε.

…αλλά το Ισραήλ ίσως να το παραβίασε

Μια διερευνητική αποστολή με εντολή από τον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι ορισμένες από τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν ενδέχεται να έχουν παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, επικαλούμενη τη δολοφονία αμάχων σε μια πολυκατοικία και τριών εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην πρωτεύουσα Τεχεράνη.

«Μεταξύ των νεκρών στην Τεχεράνη ήταν δεκάδες κάτοικοι ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων και τρεις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις από τον ιρανικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ οι ζημιές σε περιοχές περιλάμβαναν μια κλινική για παιδιά με αυτισμό και ένα νοσοκομείο στην Κερμανσάχ», επεσήμανε η αποστολή σε ανακοίνωσή της προς τους δημοσιογράφους.

«Αυτό, και η αναφερόμενη έλλειψη αποτελεσματικής προειδοποίησης από το Ισραήλ, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του πληθυσμού να φτάσει σε ασφαλές μέρος, εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με τις αρχές της αναλογικότητας, της διάκρισης και της προφύλαξης βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Η Τουρκία δεν εγκρίνει τις επιθέσεις κατά του Ιράν

Στην πρώτη του παρέμβαση μετά τις αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές των Ηνωμένων Πολιτειών στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν εγκρίνει τις επιθέσεις κατά της κυριαρχίας του Ιράν και της ασφάλειας της περιοχής, «ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται», χωρίς ωστόσο να κάνει καμία συγκεκριμένη αναφορά στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είμαστε η χώρα που έχει επιδείξει την πιο ξεκάθαρη στάση από την 7η Οκτωβρίου. Ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση λασπολογεί την παλαιστινιακή αντίσταση χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατία, εμείς στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των αδελφών μας στη Γάζα. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες ώστε οι επιθέσεις του Ισραήλ και των υποστηρικτών του εναντίον της γειτονικής μας χώρας, του Ιράν, να μην οδηγήσουν σε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή. Δεν εγκρίνουμε ποτέ τις επιθέσεις κατά της κυριαρχίας της περιοχής μας και εκφράζουμε την αντίθεσή μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος προφανώς αναφερόταν στην 7η Οκτωβρίου 2023, ημέρα της φονικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, που πυροδότησε τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που παίρνει ο ίδιος και η Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση, Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αύριο, Τρίτη 24 Ιουνίου, θα βρίσκεται στη Χάγη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και επισήμανε την κινητοποίησή του «για να αποφευχθούν ανεπανόρθωτες καταστροφές».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Σήμερα η «Σύνοδος ειρήνης» – Συμφωνία για διαμετακομιστικό διάδρομο με το όνομα… «Διαδρομή Τραμπ»

8/08/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου θέλει να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας αλλά όχι να την κυβερνήσει

7/08/2025 - 8:58μμ
(Φωτ.: ABC News / Keana Naughton)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η Νέα Νότια Ουαλία δίνει αστρονομική αποζημίωση σε γυναίκα που φυλακίστηκε άδικα για 20 χρόνια

7/08/2025 - 4:56μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ σχεδιάζει τετ-α-τετ με τον Πούτιν και τριμερή με τον Ζελένσκι

6/08/2025 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

4 ώρες πριν
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

5 ώρες πριν

«Παρχάρια τη Καβακλί» για μια ακόμη χρονιά στον Λευκώνα Σερρών

6 ώρες πριν
Ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης (πηγή:  Facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Χαράλαμπος Κιαγχίδης, ο ευεργέτης – Συνδέθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τη Μονή Περιστερεώτα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign