pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποβολή των φοιτητών που θα συλλαμβάνονται για πράξεις βίας – Θα πληρώνουν τις ζημιές που προκαλούν

Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής που χειροδίκησε στην υπεύθυνη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

6/05/2025 - 3:53μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Στιγμιότυπο από παλιότερα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την αποβολή από το δημόσιο πανεπιστήμιο των φοιτητών που συλλαμβάνονται για άσκηση βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των επεισοδίων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

«Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες πειθαρχικές συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές οι οποίο έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία» τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα τα οποία συνοψίζονται στο ότι εκτός από τη διαγραφή που θα αντιμετωπίζει κάθε φοιτητής που συλλαμβάνεται να εκτελεί πράξεις βίας εντός του πανεπιστημίου, θα καλείται να πληρώσει τις καταστροφές που προκαλεί.

Η υπουργός Παιδείας

Την πρόθεση να ενισχυθεί η ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Αυτά τα επεισόδια δεν σημαίνει ότι γίνονται μόνο από φοιτητές. Ενδέχεται κάποιοι να είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι να είναι “εξωσχολικοί”. Αυτό το οποίο σίγουρα θα ενισχύσουμε είναι την ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια» ανέφερε, σημειώνοντας ότι χρειάζονται συντεταγμένες κινήσεις, ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και όλοι να ξέρουν πώς επιμερίζονται οι ευθύνες.

«Πρέπει να πληρώσει κάποιος που προκαλεί υλικές ζημιές, όπως ακριβώς γίνεται με το κομμάτι της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Αυτά τα οποία αγγίζουν αστικά, διοικητικά, ποινικά μέτρα αποτιμούμε αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να τα κάνουμε ακόμη πιο αυστηρά. Αυτά λοιπόν μένουν να αποτυπωθούν με απόλυτη διαύγεια έτσι ώστε ό,τι υπάρχει στο νόμο να γίνει ακόμη πιο αυστηρό ως προς το κομμάτι της απόδοσης συνεπειών και ευθυνών, έτσι ώστε κάποιος να γνωρίζει ότι ο πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι ο χώρος για να ασκήσει τη δική του επαναστατική γυμναστική», είπε χαρακτηριστικά.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι πρυτανικές αρχές να βάλουν κάμερες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι θα πρέπει να τιμωρείται με αναστολή της ιδιότητας του και να απομακρύνεται όποιος φοιτητής βιαιοπραγεί εντός των πανεπιστημίων, «μέχρι να καταδικαστεί ή να αθωωθεί».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι πρυτανικές αρχές πρέπει να βάλουν κάμερες, μαγνητικές πύλες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μην είναι το πανεπιστήμιο ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε.

Οι έρευνες για την Πολυτεχνειούπολη

Δύο διαφορετικές δικογραφίες σχηματίζει η κρατική Ασφάλεια για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Η μία αφορά στην συμπλοκή μεταξύ περίπου 15-20 κουκουλοφόρων με άλλη ομάδα φοιτητών, που αφορμή φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση εν όψει των φοιτητικών εκλογών και η άλλη στο περιστατικό στο κυλικείο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, όπου ένας φοιτητής χαστούκισε την υπεύθυνη, όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να κολλήσουν αφίσες, καθώς το είχε ετοιμάσει για να λειτουργήσει για πρώτη μέρα χτες.

Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται και σε βίντεο οι κουκουλοφόροι να χτυπούν άγρια φοιτητή με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση για αρκετή ώρα, αλλά οι εμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί όταν έφτασε η αστυνομία.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για έναν τραυματία, αλλά έγινε έρευνα από την αστυνομία σε νοσοκομεία και δεν εντοπίστηκε. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός αναρρώνει στο σπίτι του.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπεύθυνη του κυλικείου έκανε μήνυση σε βάρος του φοιτητή που την χαστούκισε, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι νεαροί που είχαν εμπλοκή στο επεισόδιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέρος των κατασχεθέντων για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική χαρά» (πηγή: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Παιδική Χαρά»: «Έφαγα εγώ 20 χιλιάρικα;» – Οι διάλογοι πριν από τις απολογίες

2/11/2026 - 7:19μμ
Δρόμος του Αρχάγελλου μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

2/11/2026 - 6:55μμ
Γραφείο στην πολεοδομία της Κατερίνης (φωτ. αρχείου: Δήμος Κατερίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Στις 11 οι συλλήψεις στην Πολεοδομία – Η ανακοίνωση του δήμου

2/11/2026 - 4:56μμ
Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο  σε δρόμο του Αρχάγελλου, μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μεγάλες καταστροφές στον Αρχάγγελο – «Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο»

2/11/2026 - 3:16μμ
Ουράνιο τόξο, όπως το είδαν σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Agneta: Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

2/11/2026 - 2:36μμ
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάνει δηλώσεις μετά την κατάθεσή του για τα στημένα στο μπάσκετ. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκης: Κατάθεση για τους «στημένους» αγώνες – «Να θωρακίσουμε το ελληνικό μπάσκετ»

2/11/2026 - 1:27μμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Έφοδος των «αδιάφθορων» στην Πολεοδομία – Πληροφορίες για συλλήψεις

2/11/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα: Σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την έκρηξη που στοίχισε έξι ζωές

2/11/2026 - 10:44πμ
(Φωτ.; ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Σοβαρές πλημμύρες από την κακοκαιρία – Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, απεγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία

2/11/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα – Πού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα

2/11/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσαρόβα)

Super League: Πρώτη νίκη για Ατρόμητο – Ισοπαλία στη Νίκαια

41 λεπτά πριν
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

1 ώρα πριν
Τμήμα του Τείχους των Φωκέων (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)

Θερμοπύλες: Το τείχος των Φωκέων βγαίνει από την αφάνεια

2 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας για την έκθεση κειμηλίων στο Καστέλλι του Ηρακλείου Κρήτης (πηγή: facebook.com/rizes.xalandriou)

Κρήτη: Σπάνια κειμήλια και αδημοσίευτα τεκμήρια της Μικράς Ασίας παρουσιάζονται στο Καστέλλι Πεδιάδας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Nostos Argentina/Facebook)

Αργεντινή: Η ελληνική Ομογένεια συναντά τον πολιτισμό και την ιστορία στο 16ο Συνέδριο «Νόστος»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV