pontosnews.gr
Τρίτη, 20/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποβολή των φοιτητών που θα συλλαμβάνονται για πράξεις βίας – Θα πληρώνουν τις ζημιές που προκαλούν

Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής που χειροδίκησε στην υπεύθυνη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

6/05/2025 - 3:53μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Στιγμιότυπο από παλιότερα επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αποβολή από το δημόσιο πανεπιστήμιο των φοιτητών που συλλαμβάνονται για άσκηση βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των επεισοδίων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

«Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες πειθαρχικές συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές οι οποίο έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία» τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα τα οποία συνοψίζονται στο ότι εκτός από τη διαγραφή που θα αντιμετωπίζει κάθε φοιτητής που συλλαμβάνεται να εκτελεί πράξεις βίας εντός του πανεπιστημίου, θα καλείται να πληρώσει τις καταστροφές που προκαλεί.

Η υπουργός Παιδείας

Την πρόθεση να ενισχυθεί η ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Αυτά τα επεισόδια δεν σημαίνει ότι γίνονται μόνο από φοιτητές. Ενδέχεται κάποιοι να είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι να είναι “εξωσχολικοί”. Αυτό το οποίο σίγουρα θα ενισχύσουμε είναι την ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια» ανέφερε, σημειώνοντας ότι χρειάζονται συντεταγμένες κινήσεις, ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και όλοι να ξέρουν πώς επιμερίζονται οι ευθύνες.

«Πρέπει να πληρώσει κάποιος που προκαλεί υλικές ζημιές, όπως ακριβώς γίνεται με το κομμάτι της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Αυτά τα οποία αγγίζουν αστικά, διοικητικά, ποινικά μέτρα αποτιμούμε αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να τα κάνουμε ακόμη πιο αυστηρά. Αυτά λοιπόν μένουν να αποτυπωθούν με απόλυτη διαύγεια έτσι ώστε ό,τι υπάρχει στο νόμο να γίνει ακόμη πιο αυστηρό ως προς το κομμάτι της απόδοσης συνεπειών και ευθυνών, έτσι ώστε κάποιος να γνωρίζει ότι ο πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι ο χώρος για να ασκήσει τη δική του επαναστατική γυμναστική», είπε χαρακτηριστικά.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι πρυτανικές αρχές να βάλουν κάμερες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι θα πρέπει να τιμωρείται με αναστολή της ιδιότητας του και να απομακρύνεται όποιος φοιτητής βιαιοπραγεί εντός των πανεπιστημίων, «μέχρι να καταδικαστεί ή να αθωωθεί».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι πρυτανικές αρχές πρέπει να βάλουν κάμερες, μαγνητικές πύλες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μην είναι το πανεπιστήμιο ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε.

Οι έρευνες για την Πολυτεχνειούπολη

Δύο διαφορετικές δικογραφίες σχηματίζει η κρατική Ασφάλεια για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Η μία αφορά στην συμπλοκή μεταξύ περίπου 15-20 κουκουλοφόρων με άλλη ομάδα φοιτητών, που αφορμή φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση εν όψει των φοιτητικών εκλογών και η άλλη στο περιστατικό στο κυλικείο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, όπου ένας φοιτητής χαστούκισε την υπεύθυνη, όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να κολλήσουν αφίσες, καθώς το είχε ετοιμάσει για να λειτουργήσει για πρώτη μέρα χτες.

Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται και σε βίντεο οι κουκουλοφόροι να χτυπούν άγρια φοιτητή με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση για αρκετή ώρα, αλλά οι εμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί όταν έφτασε η αστυνομία.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για έναν τραυματία, αλλά έγινε έρευνα από την αστυνομία σε νοσοκομεία και δεν εντοπίστηκε. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός αναρρώνει στο σπίτι του.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπεύθυνη του κυλικείου έκανε μήνυση σε βάρος του φοιτητή που την χαστούκισε, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι νεαροί που είχαν εμπλοκή στο επεισόδιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Σουρμένων)
ΕΛΛΑΔΑ

Τα Σούρμενα τιμούν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

19/01/2026 - 11:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία για τα ταξί της Αττικής

19/01/2026 - 10:56μμ
Τα κεντρικά γραφεία της Allwyn στην Ελλάδα (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ: Η εποχή της Allwyn είναι εδώ!

19/01/2026 - 4:01μμ
(Φωτ.: Δήμος Ξάνθης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές

19/01/2026 - 1:58μμ
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το νέο ραντεβού Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών

19/01/2026 - 10:55πμ
Εκτός ορίων η κατάσταση με τους αγριόχοιρους σε κατοικημένη περιοχή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ορίων η κατάσταση με τους αγριόχοιρους σε κατοικημένη περιοχή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

19/01/2026 - 9:13πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κρύο, σταδιακή ενίσχυση θυελλωδών ανέμων και τοπικές βροχές σε ολόκληρη τη χώρα

19/01/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας

18/01/2026 - 11:38μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχής η διάσωση των ορειβατών στον Ταΰγετο – Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18/01/2026 - 10:57μμ
Εικόνα από το βιβλίο «Ελληνικός Πόντος – Μορφές και εικόνες ζωής», του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» (σκίτσο: Χρήστος Δημάρχου)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κρίμαν, κρίμαν…» – Αλλιώς, το μαρτύριο και η …εκδίκηση της νύφης σε ένα ποντιακό ανέκδοτο από τη Χαλδία

18/01/2026 - 9:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Νταβός: Σεβασμό στην κυριαρχία της Γροιλανδίας ζήτησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Τα Σούρμενα τιμούν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

ΣΑΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία για τα ταξί της Αττικής

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League: Λεβαδειακός έτοιμος για… Ευρώπη – Ανάσανε ο Ατρόμητος

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Γρ. Τύπου Regione Marche)

Ιταλία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκή βασιλική του Βιτρούβιου

7 ώρες πριν
Το Συνέδριο του Βερολίνου [13 Ιουλίου 1878], σε πίνακα του Anton von Werner. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αναδιαμόρφωσαν τους όρους της ειρήνης, αφήνοντας τους Αρμένιους εκτός αίθουσας και εκτός προστασίας (πηγή: Wikipedia)

Η αρμενική δεκαετία της διάψευσης: Από το Βερολίνο στις σφαγές

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign