pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν ξέρω αν χρειάζεται να τηρώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ

Παραμένει στη θέση του ο διευθυντής της Fed αν και είναι «πολύ σφικτός» – Τι είπε για τους δασμούς και την Κίνα

4/05/2025 - 7:30μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Will Oliver)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Will Oliver)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη δήλωση ότι η προεκλογική υπόσχεσή του για ταχεία διεξαγωγή μαζικών απελάσεων μπορεί να έχει προτεραιότητα έναντι της παροχής στους μετανάστες του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC News.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η εκπλήρωση της φιλόδοξης προεκλογικής του υπόσχεσης για την ταχεία διενέργεια μαζικών απελάσεων μπορεί να υπερισχύει της παροχής στους μετανάστες του δικαιώματος στη δέουσα διαδικασία βάσει του Συντάγματος, όπως απαιτείται από τα δικαστήρια.

Κεντρικό μέρος της ατζέντας του Τραμπ είναι η υλοποίηση της «μεγαλύτερης επιχείρησης απέλασης» στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2024. Στην υπηρεσία αυτού του στόχου, η κυβέρνησή του πίεσε τα δικαστήρια να επιτρέψουν την άμεση απομάκρυνση μεταναστών τους οποίους κατηγορεί ότι είναι μέλη μιας συμμορίας από τη Βενεζουέλα, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους ενώπιον δικαστή, όπως προϋποθέτει το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Όταν η δημοσιογράφος Κρίστεν Γουέλκερ προσπάθησε να επισημάνει τι αναφέρει το Σύνταγμα, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι μια τέτοια διαδικασία θα τον επιβράδυνε υπερβολικά. «Δεν ξέρω. Φαίνεται — μπορεί να το λέει αυτό, αλλά αν μιλάμε για αυτό, τότε θα έπρεπε να έχουμε ένα εκατομμύριο ή 2 εκατομμύρια ή 3 εκατομμύρια δίκες», είπε.

«Έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που είναι — μερικοί δολοφόνοι και μερικοί έμποροι ναρκωτικών και μερικοί από τους χειρότερους ανθρώπους στη Γη». «Εκλέχτηκα για να τους βγάλω από εδώ, και τα δικαστήρια με εμποδίζουν να το κάνω», πρόσθεσε. «Αλλά ακόμη και δεδομένων αυτών των αριθμών για τους οποίους μιλάτε, δεν χρειάζεται να τηρείτε το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών ως πρόεδρος;» ρώτησε η Γουέλκερ. «Δεν ξέρω», απάντησε ο Τραμπ.

Δεν απομακρύνεται ο διευθυντής της Fed

Σε διαφορετική συνέντευξη, αυτή τη φορά στο δίκτυο NBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα απομακρύνει τον Τζερόμ Πάουελ από τη θέση του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) πριν από τη λήξη της θητείας του τον Μάιο του 2026, αποκαλώντας παράλληλα τον κεντρικό τραπεζίτη πολύ «σφικτό» και επαναλαμβάνοντας αιτήματα στη Fed να μειώσει τα επιτόκια.

«Λοιπόν, θα πρέπει να τα μειώσει. Και κάποια στιγμή, θα το κάνει. Καλύτερα να το κάνει γιατί δεν με συμπαθεί. Ξέρετε, δεν με συμπαθεί επειδή πιστεύω πως είναι εντελώς σφικτός». είπε στη συνέντευξη, η οποία ηχογραφήθηκε στη Φλόριντα την Παρασκευή.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα απομακρύνει τον Πάουελ πριν από τη λήξη της θητείας του ως επικεφαλής της Fed το 2026, ο Τραμπ έδωσε την πιο κατηγορητική άρνησή του λέγοντας: «Όχι, όχι, όχι. Αυτό ήταν ένα πλήρες — γιατί να το έκανα; Θα αντικαταστήσω το άτομο σε μια άλλη περίοδο σύντομα».

Οι μετοχές στη Γουόλ Στριτ κατακρημνίστηκαν τον περασμένο μήνα όταν ο Τραμπ πολλαπλασίασε τις επιθέσεις του εναντίον του Πάουελ, εντείνοντας τις ανησυχίες για την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας και προκαλώντας αναταράξεις στις αγορές. Μετά την κάθετη πτώση, ο Τραμπ υποχώρησε κάπως.

Μόνιμοι δασμοί

Στις 2 Απριλίου, ο Τραμπ επέβαλε δασμούς 10% στις περισσότερες χώρες, μαζί με υψηλότερα ποσοστά δασμών για πολλούς εμπορικούς εταίρους που στη συνέχεια ανεστάλησαν για 90 ημέρες. Επέβαλε επίσης δασμούς 25% στα αυτοκίνητα, στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, δασμούς 25% στον Καναδά και στο Μεξικό, και δασμούς 145% στην Κίνα.

Η κυβέρνηση του Τραμπ διαπραγματεύεται εμπορικές συμφωνίες με πάνω από 15 χώρες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν υψηλότερους δασμούς και αξιωματούχοι λένε ότι η πρώτη συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα.

Κατά τη συνέντευξη στο NBC, ο Τραμπ αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα ορισμένοι από τους δασμούς να καταστούν μόνιμοι. «Όχι, δεν θα το έκανα αυτό [να αποκλείσει την πιθανότητα ορισμένοι δασμοί να γίνουν μόνιμοι] επειδή αν κάποιοι πίστευαν ότι [οι δασμοί] θα έβγαιναν από το τραπέζι, γιατί να επένδυαν στις Ηνωμένες Πολιτείες;”» είπε.

Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι ήταν «πολύ σκληρός με την Κίνα», διακόπτοντας ουσιαστικά το εμπόριο μεταξύ των δύο μεγάλων οικονομιών του κόσμου, αλλά είπε πως το Πεκίνο θέλει τώρα να επιτευχθεί συμφωνία.

«Το κόψαμε μαχαίρι[το εμπόριο]», είπε. «Αυτό σημαίνει ότι χάνουμε τρισεκατομμύρια δολάρια… επειδή δεν κάνουμε δουλειές [business] μαζί τους τώρα. Και θέλουν να κάνουν συμφωνία. Θέλουν τρελά να κάνουν συμφωνία. Θα δούμε πώς θα πάει όλο αυτό, αλλά πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

10/08/2025 - 11:56μμ
Κόσμος αναζητά επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίου μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – Έγινε αισθητός και στη Λέσβο

10/08/2025 - 9:13μμ
Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

10/08/2025 - 10:36πμ
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του σχεδίου κατάκτησης της Γάζας

10/08/2025 - 8:59πμ
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σοφία Σεϊρλή στη διάρκεια παλιότερης τηλεοπτικής συνέντευξης (φωτ.: glomex)

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

2 ώρες πριν
Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

3 ώρες πριν
Το σήμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Βρέθηκε η 52χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Άνω Τούμπα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ήττα με απουσίες για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας «Η Μαυροθάλασσα»)

Ξεχωριστό ποντιακό γλέντι στη Βεγόρα από τη «Μαυροθάλασσα»

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ειδικευόμενοι γιατροί έγραφαν συνταγές για ακριβά αντιδιαβητικά φάρμακα και τα μεταπωλούσαν

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign